Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bizarre ontdekking onder tribune NASCAR-circuit

Een bijzondere vondst onder de tribune van het North Wilkesboro NASCAR-circuit waar in mei de Cup Series rijden. Een grot werd ontdekt en waarschijnlijk niet zomaar een.

Wilkesboro grandstand
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © North Wilkesboro Speedway

De verhalen dat het North Wilkesboro NASCAR-circuit in North Carolina gebouwd de basis was voor een zogeheten Moonshine Cave bestonden al langer. Nu heeft men een ontdekking gedaan die dat verhaal mogelijk onderschrijft.

Bij schoonmaakwerkzaamheden ter voorbereiding op de All Star Race van de NASCAR Cup Series in mei ontdekte men scheurtjes in het beton van de hoofdtribune. Bij nadere inspectie ontdekte men dat er een groot zinkgat was ontstaan dat leidt naar een grot.

De kans is groot dat het om een Moonshine Cave gaat, een ondergrondse uitgraving die dranksmokkelaars in staat stelden hun voorraden op te slaan en tevens vers grondwater aan te boren voor hun producten.

Drank en autosport gaan niet samen, maar drank en NASCAR hebben een verleden. NASCAR is ontstaan in de tijd van de Amerikaanse drooglegging, toen dranksmokkelaars hun auto's steeds sneller trachtten te maken in hun pogingen om de politie voor te blijven tot het punt waarop men competities op ging zetten.

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China