Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Bleekemolen

Bleekemolen begrijpt twijfels over De Vries: "Valt me zwaar dat te zeggen"

Michael Bleekemolen velt in gesprek met RacingNews365 een oordeel over Nyck de Vries en zijn eerste vijf races als fulltime Formule 1-coureur. Hij begrijpt de recente twijfels en de geruchten over de AlphaTauri-coureur.

De Vries Miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries mag volgens de laatste geruchten alleen zijn huidige Formule 1-seizoen uitrijden als zijn prestaties beter worden. De AlphaTauri-coureur wist in de eerste vijf races nog geen punt te scoren en kreeg ondertussen de nodige kritiek, mede door fouten en crashes.

De Nederlander krijgt naar verluidt tot en met de Grand Prix van Spanje om te laten zien dat hij zijn F1-stoeltje waard is. Drie races, waarna Red Bull-adviseur Helmut Marko mogelijk al kiest wie er de rest van het jaar voor AlphaTauri rijdt: De Vries of derde rijder Daniel Ricciardo.

Dat er getwijfeld wordt is volgens Michael Bleekemolen niet meer dan logisch. In gesprek met RacingNews365 blikt hij terug op de eerste vijf F1-races van De Vries dit jaar. "Teleurstellend natuurlijk", is zijn pijnlijke, maar eerlijke antwoord. "Dat kost moeite om te zeggen. Ik ken de familie, maar het is niet goed wat hij nu doet, dat moge duidelijk zijn."

"Hij moet zijn teamgenoot bijhouden, dan wel verslaan.", zo oordeelt de Nederlander, wijzend naar Yuki Tsunoda. De jonge Japanner kent relatief gezien een goed seizoen: AlphaTauri kan niet écht meestrijden in het middenveld, maar vaak rijdt Tsunoda alsnog net buiten of net binnen de top tien.

De Vries kwam nog niet in de buurt van punten en staat momenteel twintigste in het klassement. Ik hou m'n hart vast dat hij naar huis wordt gestuurd en dat Ricciardo wordt opgeroepen", aldus Bleekemolen.

Monza een vertekend beeld?

Bleekemolen legt uit hoe het optreden van De Vries in 2022 een ietwat rooskleurig beeld kon vormen over de Friese coureur. "De verwachtingen waren natuurlijk heel hooggespannen na Monza vorig jaar, maar kijk, Monza is naar mijn mening het makkelijkste circuit. Rechtdoor, een paar snelle bochten, een paar chicanes en dat is het wel. Je ziet vaak mensen heel hard gaan in Monza, terwijl ze op andere circuits wat minder zijn."

"Hij had niet de week daarna in Singapore moeten rijden, dat was niet goed geweest. Misschien had hij dat fysiek gezien al niet eens volgehouden. Uiteindelijk gaf hij met Monza zijn visitekaartje af en daardoor werd hij een veelgevraagde coureur."

Volgens de geruchten zal Ricciardo het AlphaTauri-zitje overnemen, mocht De Vries niet gaan presteren in de komende drie races. Moet het Italiaanse team dat willen en moet de voormalig Red Bull-reserve dat zelf wel willen? "Ik denk wel dat hij dat zelf wel wil, hoor", verwacht Bleekemolen.

"Alleen hij rijdt bijna nooit meer en dan moet je in Canada ineens in de auto stappen. Dat circuit kent hij natuurlijk wel, maar moet je dat gelijk willen? Hoe dan ook: als je niet scoort, dan zullen ze een andere rijder erbij halen. Ik wist nog niet lang dat dat de geruchten er al waren, maar ik snap wel dat dat al leeft..."

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?