Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Bleekemolen deelde meermaals het circuit met uitzonderlijke Alonso: "Dit is niet standaard"

Toegegeven, er zaten wat jaren tussen, maar Jeroen Bleekemolen heeft verspreid over de verschillende decennia het circuit meermaals gedeeld met Fernando Alonso. En steeds opnieuw weer zag hij dingen die hij zelden eerder zag.

XPB 1196172 Hi Res
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Jeroen Bleekemolen is Aston Martin de grote verrassing dit seizoen en dan met name Fernando Alonso. Alhoewel, van Alonso verwacht hij sowieso altijd net dat beetje meer. Hij heeft al te vaak het circuit gedeeld met de Spanjaard om hem op wat voor moment dan ook te onderschatten.

"Ik was veertien toen ik voor de eerste keer tegen hem reed in het wereldkampioenschap karten. Hij werd wereldkampioen ik reed naar de vierde plaats", zo begint de veelgevraagde autocoureur in gesprek met RacingNews365. "Toen al stond je naar hem te kijken met het idee 'dit is niet standaard wat we nu zien'."

"Je keek naar iemand die meer in zijn mars had dan anderen. Er waren en zijn heel veel goede rijders, zowel in de kartsport als in de autosport, maar hij brengt echt méér."

"Ze wonnen omdat Alonso achter het stuur zat"

Bleekemolen is zich de afgelopen 15 jaar meer en meer gaan toeleggen op de enduranceracerij, een discipline waarvan ook Alonso zeer gecharmeerd is. Zo kon het zijn dat de twee elkaar in de voorbije jaren weer enkele keren troffen op de internationale circuit, zoals bijvoorbeeld Daytona en Le Mans. Zag hij daar opnieuw hoe goed Alonso was? Nou en of.

"Ik hield hem in zowel Daytona als Le Mans goed in de gaten en hij was gewoon de snelste. In Daytona won zijn team (waar ook Renger van der Zande deel van uitmaakte red.) in de regen, maar dat kwam puur omdat hij achter het stuur zat. Ongelooflijk gewoon."

Gevraagd of Alonso dit jaar minimaal twee Grands Prix gaat winnen, antwoordt Bleekemolen vertwijfeld: "Dat is misschien wel veel, maar onmogelijk is het niet. Ik riep al dat hij denk ik wel een keer één race gaat winnen, maar ook dan moet alles wel meezitten. Want als je reëel bent, is Aston Martin nog niet snel genoeg om op eigen kracht te winnen."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1