Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Bleekemolen: "Een heldendaad van Red Bull, maar niet zonder risico's"

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen juicht de recente ontwikkelingen van Red Bull toe, maar vreest dat er ook bepaalde risico's aan kleven.

Verstappen Turkije
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Deze week bevestigden Red Bull en Honda wat eigenlijk al zo goed als zeker was. Het team van Max Verstappen neemt per 2022 de Honda-krachtbronnen over om ze in eigen beheer te onderhouden de komende jaren. Dat doet men onder de vlag van de nieuw opgerichte tak van het bedrijf, Red Bull Powertrains. Met die onderneming kan en zal men mogelijk ook zelf motoren gaan bouwen voor 2025 en de jaren erna.

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen is onder de indruk van de plannen en neemt er zijn spreekwoordelijke hoed dan ook voor af: "Ik vind het een heldendaad", zo roept hij in een exclusief vraaggesprek met RacingNews365, om daar wel meteen een kanttekening bij te plaatsen.

"Het is ook wel een risico. Ik weet niet precies hoe ik Helmut Marko (teamadviseur Red Bull, red.) moet citeren, maar volgens mij had hij dat zelf ook wel een beetje aangegeven. Opeens moet je immers alles centraliseren. Dat is nog wel een ding. Ik hoop dat ze het redden, maar alles is natuurlijk afhankelijk van welke mensen ze in huis halen."

"Je moet eigenlijk de grootheden uit die wereld zien te strikken", vervolgt Bleekemolen, zelf nog altijd actief in de autosport. Hij vermoedt dat de nieuwe constructie Red Bull kan helpen vast te houden aan Max Verstappen, ondanks de clausule die in het contract van de Nederlander staat beschreven.

"Het kan een voordeel zijn om alles in eigen huis te hebben, zolang je ook maar de juiste kennis in huis haalt om die progressie te waarborgen. Dat is de belangrijkste voorwaarde om dit project te laten slagen."

Deze week trapte McLaren het launchseizoen af met de introductie van de MCL35M, voor het team een zeer belangrijke wagen door de terugkeer van de Mercedes-motor. Bekijk alles wat je moet weten over deze auto in de video hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"