Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Bleekemolen: "Ferrari heeft podiumfinish voor Leclerc weggegooid"

De keuze van Ferrari om Charles Lecerc zeer lang op dezelfde medium-banden te laten doorrijden, heeft hem mogelijk het podium gekost, aldus Michael Bleekemolen.

Charles Leclerc Azerbeidzjan 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Ze hebben hier een podiumfinish weggegooid. Ferrari had eerder al moeten ingrijpen met een andere strategie", aldus Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365. "Hij was in de eerste helft van de race supersnel. In zijn tweede stint ging het gek genoeg veel minder. Toen miste hij een seconde per rondje."

Charles Leclerc moest van P8 vertrekken en legde de eerste 34 ronden af op dezelfde medium-banden - grotendeels aan de leiding, nadat zijn concurrenten ruim twintig ronden eerder waren gestopt. Over de teamradio merkte de Monegask al op dat een eerdere stop hem handiger had geleken.

Bleekemolen: "Ferrari wedt duidelijk gewoon op twee paarden. Als het met de een niet lukt, dan maar met de ander. Dat vind ik niet handig. Als je goed kijkt naar de cijfers weet je vooraf al hoe het gaat lopen. Ze hadden een meer vergelijkbare strategie moeten kiezen, zeker omdat Leclerc toch harder gaat dan Sebastian Vettel. Daarmee was hij dus verder gekomen."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP Azerbeidzjan 2019

Valtteri Bottas werd de grote winnaar van het weekend, Renault de grote verliezer en Williams was aan Azerbeidzjan gewoonweg veel geld kwijt. Wie krijgt welk cijfer na het raceweekend in Bakoe?

Bekijk het album
RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez