Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen onder de indruk van 'wereldster' Verstappen: "Dat maakt hem beter dan de rest"

Jeroen Bleekemolen merkt dat de Formule 1 in Nederland populairder is dan ooit tevoren. Daar is de coureur in hart en nieren blij mee, vooral gezien de prachtige geschiedenis van ons land in de autosport.

Max Verstappen is met twee wereldtitels de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit. Sterker nog: de Red Bull-rijder is de eerste uit ons land met ten minste één wereldtitel in de koningsklasse. Wie echter verder kijkt dan de koningsklasse, ziet overal ter wereld Nederlanders rijden op topniveau. Eén daarvan is Jeroen Bleekemolen, van kinds af aan opgegroeid in een echte racefamilie. De 41-jarige coureur uit Heemstede maakt al langere tijd naam in de internationale autosport en ziet dat de interesse in de F1 groter en groter wordt. De reden? Verstappen, natuurlijk, zo legt hij uit in de premium podcast van RacingNews365 . "We hebben een hele rijke autosporthistorie en dat is wel mooi, maar wat we nu meemaken met Verstappen? Dat hij het zo ontzettend goed doet, is heel uniek. Hij is gewoon een wereldster", zo trapt Bleekemolen af als we hem vragen naar de successen van zijn landgenoot. "Dit hebben we nog niet vaak gezien, überhaupt bij geen enkele rijder, dat terwijl we kunnen terugvallen op een hele rijke historie in de autosport. Ook buiten de Formule 1." Interesse daarvoor was er volgens Jeroen altijd al, maar hij merkt dit door Verstappens carrière steeds meer. "Als ik in het vliegtuig stap en je staat in de rij, dan hoor je heel vaak mensen over de Formule 1 of over Verstappen praten. Het is zó veel populairder dan het ooit was in Nederland!"

Wat Verstappen zo snel maakt

De autosportavonturen van Bleekemolen worden door een groep fanatieke fans van de sport gevolgd. Als we het hebben over enduranceracen, dan merkt hij qua aandacht echter weinig verschil met het pre-Verstappen-tijdperk en nu. "Misschien wel als het over Le Mans gaat, maar ook dat werd altijd al door een hardcore fangroep uit Nederland gevolgd. Ik merk er met het racen zelf niet zo veel van, maar je merkt wel dat je wat meer televisiewerk doet." Als we hem vragen wat Verstappen nou echt zo goed maakt, legt hij uit: "Verstappen is compleet. Hij doet alles goed wat hij moet doen, zijn basissnelheid is ongelooflijk. Hij is supersnel, maar ook alles er omheen zit goed. De wil, zijn doorzettingsvermogen, hoe hij met de auto omgaat, hoe hij een team leidt... Het complete plaatje is wat hem beter maakt dan de rest!" Benieuwd naar de gehele podcast special met Jeroen Bleekemolen? Check 'm in het premium gedeelte!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"