Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen trots op De Vries: "Ineens kans op twee Nederlanders vooraan het veld!"

Nyck de Vries rijdt vanaf 2023 voor Formule 1-team AlphaTauri. Jeroen Bleekemolen ziet alleen maar winnaars bij de betrokken partijen en is natuurlijk blij voor De Vries en de Nederlandse autosportwereld.

Max Verstappen is vanaf 2023 niet meer de enige Nederlandse coureur op de Formule 1-grid. Landgenoot Nyck de Vries zal volgend jaar ook fulltime uitkomen in de koningsklasse en wel bij AlphaTauri. Het is een droom die uitkomt voor De Vries, die imponeerde tijdens zijn invalbeurt in de GP van Italië. Ook is het natuurlijk ontzettend mooi nieuws voor de Nederlandse autosportwereld. Jeroen Bleekemolen is een van de vele Nederlandse coureurs die ontzettend blij is met het nieuws, zo laat hij weten aan RacingNews365 . "AlphaTauri is een hele mooie optie!" "Hier kan hij doorgroeien. Voor hem is dat helemaal top en hij verdient dit ook echt. Het is supermooi dat de optie er uiteindelijk ook kwam, want voor Monza was hij natuurlijk niet echt in beeld. Het was een ontzettend goede race en het wordt echt heel gaaf als hij daar gaat rijden. Heel mooi."

Double Dutch bij Red Bull?

Met een stoeltje bij AlphaTauri heeft De Vries kans om door te stromen naar topteam Red Bull, daar waar Max Verstappen en Sergio Perez nu voor uitkomen. Het eerste stoeltje wat vooralsnog vrij komt is het stoeltje van Perez, op zijn vroegst na 2024. Vanzelfsprekend zal De Vries zich eerst moeten bewijzen bij AlphaTauri en is een stoeltje bij een topteam nog heel ver weg, maar alvast vooruit kijken mag natuurlijk altijd. We vroegen aan Bleekemolen of het een reële mogelijkheid is. "Het is natuurlijk iets wat zou kunnen gebeuren en ook meteen waar ik aan dacht. Kijk, Perez wint nu natuurlijk weer net een race (in Singapore, red.), maar de laatste tijd was hij ook weer niet écht top bezig." "Als hij volgend jaar niet echt een goed seizoen draait en Nyck doet dat juist wel, dan heb je ineens de kans dat er twee Nederlandse jongens vooraan het veld rijden. Ik kijk er erg naar uit." De komst van De Vries betekent het vertrek van Pierre Gasly. De Fransman maakt de overstap naar het Franse Alpine, iets wat Bleekemolen ziet als een win-win situatie en een logische stap. "Voor hem was het ook lastig, want hij zat al een tijdje vast bij Red Bull en AlphaTauri. Hij komt ook niet verder daar. Voor hem als Fransman bij Alpine is die combi heel leuk. Hij kan zijn kans pakken daar."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training