Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen voorspelt flinke tegenstand voor Verstappen: "Ferrari mag je nooit uitsluiten"

In Japan heeft Max Verstappen voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen de kans om de wereldtitel veilig te stellen. Ferrari zal op Suzuka echter weer sterk zijn, zo voorspelt Jeroen Bleekemolen. In gesprek met RacingNews365 blikt hij vooruit op het volgende raceweekend.

Zondagochtend om 7:00 Nederlandse tijd start de Grand Prix van Japan, race nummer twee dit seizoen waarin Max Verstappen de wereldtitel Formule 1 kan veroveren. In Singapore lukte het nog niet, maar in het 'land van Honda' kan het voor Verstappen, Honda en Red Bull een fantastisch feest worden. Wel moet de WK-leider hier een foutloos weekend hebben. Daarnaast moet hij natuurlijk Ferrari-coureur Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez verslaan. De drie coureurs doen op papier nog allen mee voor de wereldtitel, al lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Verstappen niet meer in te halen valt. Toch blijft Japan een fantastische plek om de wereldtitel te veroveren, dat vindt ook Jeroen Bleekemolen. In gesprek met RacingNews365 blikt hij vooruit op het raceweekend en de titelkansen van Verstappen. "Ik denk dat iedereen bij Red Bull hoopt dat het hier gebeurt. In combinatie met Honda is dat natuurlijk prachtig en de titel kan maar alvast mooi binnen zijn! Ik denk voor Max persoonlijk dat hij altijd gewoon zijn best doet en hier verder geen druk ervaart. Voor Max en zijn prestaties maakt het verder niet erg veel uit."

Red Bull versus Ferrari of toch ook Mercedes?

Het te kloppen team is volgens Bleekemolen 'gewoon Red Bull', net zoals in de voorgaande races. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het een makkelijke overwinning wordt. "Suzuka heeft eigenlijk alles: de lange rechte stukken waar Red Bull erg snel is, maar tegenwoordig zijn ze ook goed in het bochtige gedeelte. Ook Mercedes hoeft er dit weekend niet erg ver achter te staan." "Ze missen nog iets qua snelheid, maar het valt steeds weer wat minder mee. Ferrari kan je natuurlijk nooit uitsluiten: ze hebben een ijzersterke auto en dat zien we race na race weer terug. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar en Red Bull pakt hier niet 'zomaar' de overwinning", aldus de Nederlandse coureur. Dat Mercedes steeds beter presteert is volgens Bleekemolen alleen maar goed voor de Formule 1. "Het is zeker niet meer onmogelijk dat ze meedoen. Lewis Hamilton kwam er in Singapore nog net niet aan, maar het is wel duidelijk dat ze mee gaan doen." Mee gaan doen, dat wel, maar de overwinning zit er voor Hamilton of George Russell nog niet zomaar in. "Tenzij er iets geks gebeurt." Bij een normale race zonder uitvalbeurten bij de topcoureurs wordt het volgens Bleekemolen namelijk lastig voor Mercedes, maar voor de statistieken zou hij het Hamilton in ieder geval wel gunnen. "Wie weet gebeurt het nog. Tot nu toe heeft Hamilton in elk seizoen wel een keer gewonnen in zijn hele carrière. Dus ja, hij zal er in Japan en daarna in ieder geval 100% voor gaan."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap