Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Blije Leclerc vlakt Red Bull nog niet uit ondanks 'goed werkende' updates

Charles Leclerc kende een uitstekende vrijdag op Imola en was in beide vrije trainingen de snelste. Toch waakt hij voor te veel optimisme, want tijdens de kwalificatie zullen de omstandigheden compleet anders zijn.

Leclerc Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een Ferrari op 1 tijdens de eerste twee vrije trainingen op Italiaans grondgebied, een fan van de Scuderia kun je ongetwijfeld niet blijer maken. Charles Leclerc kreeg het voor elkaar op Imola en reageert dan ook verheugd voor de camera van F1TV.

"Voorlopig verliep alles vrij soepel, de auto voelde goed aan. De upgrades op de auto werken zoals verwacht, wat ook een goede stap is en het was een soepele dag", zo is Leclerc positief over de vrijdag.

Maar op de zaterdag kan het zomaar anders zijn en dat weet Leclerc als geen ander. "We moeten met beide benen op de grond blijven staan, want de omstandigheden zullen sterk veranderen. De wind zal volledig omdraaien en we zullen het beste moeten anticiperen op die veranderingen." 

De kwalificatie is namelijk belangrijk, omdat inhalen niet heel erg gemakkelijk is op Imola. "De positie op de baan is hier absoluut alles waard. De kwalificatie wordt dan ook super belangrijk. Het is belangrijk voor ons om ons werk te doen in de kwalificatie, er is nog veel werk te doen en we zullen er alles aan doen om een goede kwalificatie te hebben." Daarbij zal Ferrari ongetwijfeld concurrentie krijgen van McLaren, dat ook snel was op de vrijdag en Red Bull, ondanks dat de Oostenrijkse renstal een slechte dag kende op Imola.

Tot slot richt Leclerc zich nog tot de fans op de tribunes op Imola. "Het is geweldig om thuis te zijn, het is altijd een speciaal gevoel. Om hier zoveel steun te krijgen, betekent veel voor ons allemaal. Het zal geweldig zijn als we het weekend op deze manier verder zal verlopen", zo sluit Leclerc af met een verwijzing naar zijn goede vrijdag.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"