Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Blije Verstappen ziet kleine verbeterpunten na trainingen: "Maar dat is niet altijd mogelijk"

Max Verstappen liet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami zien dat Red Bull opnieuw het te kloppen team is. De Nederlander wil alleen nog de puntjes op de i zetten voor een soepel verloop van de rest van het weekend.

Hoewel Mercedes in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Miami de tijdenlijst topte, liet Max Verstappen in de tweede training zien dat Red Bull nog altijd het te kloppen team is. De Nederlander was in zijn snelste ronde bijna vier tienden sneller dan nummer twee, Carlos Sainz van Ferrari. Red Bull is dit Formule 1-seizoen nog ongeslagen en ook op het circuit in de Verenigde Staten lijken ze het snelst. Na afloop van de tweede training kan Verstappen niet anders dan tevreden zijn. "Dit was een goede dag, hoewel we even moesten wennen aan het nieuwe asfalt. Dat werd gedurende de dag steeds beter, maar mijn gevoel in de auto was altijd goed", is de eerste reactie van de Nederlander tegenover Sky Sports . "De balans was erg goed." Het nieuwe asfalt van het Miami International Autodrome zorgde voor een uitdaging. "Naast de ideale lijn was alles heel glad, maar op de racelijn zelf is alles oké. Zodra je daar van afwijkt, is er veel minder grip, maar ja: dat is hetzelfde voor iedereen. Het belangrijkste is dat de balans in de auto goed is, dus ik was heel gelukkig."

Weinig huiswerk voor Red Bull

Het team van Verstappen won in de eerste vier races en is nu dus ook goed begonnen aan het vijfde hoofdstuk van het Formule 1-seizoen. Zijn er nog verbeterpunten voor de race in Florida? "Een aantal kleine dingen. Het ideale plaatje zou natuurlijk zijn dat we snel zijn in elke bocht, maar dat is niet altijd mogelijk", zo vervolgt de WK-leider. Daarnaast kijkt Verstappen naar de variabelen dit weekend, bijvoorbeeld een mogelijke regenbui op zondag. "We moeten maar kijken wat het weer doet, maar voor de rest was vrijdag een positieve dag. Ook dat zal weer hetzelfde zijn voor iedereen, maar elke keer op het circuit was de balans goed. Ook met meer brandstof aan boord", aldus de tevreden Red Bull-rijder.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"