BMW-teambaas hint naar meer wedstrijden voor Zanardi

11 feb. 18:45 René Oudman 0 reacties
Alex Zanardi heeft in de meest recente editie van de 24 uur van Daytona een dusdanig goede indruk achtergelaten, dat de teamleiding van BMW hem graag vaker in de GT-auto ziet. De 52-jarige Italiaan, die ruim zeventien jaar geleden beide benen verloor bij een zware crash, noteerde indrukwekkende rondetijden.

Voormalig Formule 1-coureur en tweevoudig CART-kampioen Zanardi ging niet bij de pakken neerzitten toen hij in september 2001 een levensbedreigend ongeluk meemaakte, en daardoor zijn benen verloor. De Italiaan kwam vrij snel terug in de toerwagenwereld, om kortgeleden zijn entree te maken in de endurancewedstrijd op Daytona.

BMW-baas Jens Marquardt is zeer onder de indruk van de prestaties van de gehandicapte Italiaan. Zanardi wist tijdens de belangrijkste langeafstandsrace van de Verenigde Staten in het spoor van zijn ervaren teamgenoten te blijven. De meervoudig winnaar van paralymisch goud sprak kort na de race in Daytona al hoop uit om ooit deel te kunnen nemen aan de 24 uur van Le Mans.

Op het Circuit de la Sarthe neemt BMW ook komend jaar deel met meerdere wagens. Het Duitse merk doet niet mee bij de prototypes, maar beproeft haar geluk in de GT-wereld.

Bij het MTEK-team van BMW rijdt onder meer de Nederlander Nicky Catsburg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen