Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bokser Tyson Fury schaart zich achter Verstappen: "Laat hem toch met rust!"

Bokser Tyson Fury heeft het opgenomen voor Max Verstappen. Op zijn Instagram-pagina spreekt hij zijn steun uit voor de Nederlander.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in een bloedstollend gevecht verwikkeld voor het kampioenschap. Meerdere keren dit seizoen kwamen de twee titelrivalen elkaar tegen en ook in de laatste race in Saoedi-Arabië raakten de coureurs elkaar. Verstappen werd door de stewards als schuldige aangewezen en ontving twee tijdstraffen. Na de Grand Prix in Jeddah heeft de Red Bull-coureur veel te verduren gekregen in de media, ziet ook bokser Tyson Fury. "Ik heb wat zitten lezen over over de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in de Formule 1. Ik zie hoe Max door de media wordt neergezet als een kwajongen", zegt Fury op zijn Instagram . De wereldkampioen zwaargewicht wil de Nederlander graag een hart onder de riem steken. Fury zegt dat er over hem ook van alles is geschreven en roept de media op om Verstappen met rust te laten. "Ik weet hoe het voelt om vreselijk behandeld te worden door de media. Dat is niet leuk, zeker niet als je jong en ambitieus bent en je wilt winnen. Laat hem toch met rust! Hij is nog jong en doet alleen maar zijn best."

Vergelijking met Hunt en Lauda

De strijd tussen Verstappen en Hamilton doet de bokser denken aan een andere legendarisch titelgevecht uit het verleden. De Brit weet niet wie er gaat winnen, maar wenst beide coureurs succes. "Deze rivaliteit doet me een beetje denken aan James Hunt en Niki Lauda, vechtend voor de titel. Wie gaat er winnen? Ik wens beide mannen succes voor de Grand Prix van Abu Dhabi." Het Formule 1-seizoen zal dit jaar worden beslist op het Yas Marina Circuit. Verstappen en Hamilton gaan met een gelijk aantal punten naar deze race toe. Beide coureurs moeten dus voor de ander eindigen om het wereldkampioenschap te winnen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"