Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bondscoach Van der Garde: "Staat een strak omlijnd plan"

Het Talent First-programma van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie, de KNAF, is sinds gisteren (woensdag) officieel omgedoopt tot TeamNL. Aan het hoofd van de groep talenten nog steeds hetzelfde gezicht: Giedo van der Garde.

De negentienvoudig Grand Prix-starter (2019) is sinds vorig jaar als bondscoach aan de autosportfederatie verbonden. Van der Garde liet in een reactie weten bijzonder verheugd te zijn met de naamswijziging en bovendien uit te kijken naar het nieuwe raceseizoen.

De KNAF heeft gekozen voor de naamswijziging om meer in lijn met de nationale sportbond NOC*NSF te komen. Die organisatie typeert sinds jaar en dag haar teams namelijk ook als TeamNL. "Wat betreft de uitstraling is dit een mooie stap", sprak Van der Garde. "We kunnen op de ingeslagen weg verder nu we aangesloten zijn bij TeamNL. Vorig jaar hebben we al veel vernieuwingen in het programma doorgevoerd en zijn daar nu versneld mee doorgegaan. Er staat daarmee een heel strak omlijnd plan." Van der Garde zag enkele van zijn pupillen in 2018 sterke resultaten behalen. "Daar was ik heel erg blij mee", verwijst de WEC-coureur naar onder meer de gewonnen titel van Rinus van Kalmthout in de Pro Mazda-klasse. "Nieuwe jongens als Tijmen van der Helm en Glenn van Berlo hebben uitstekend gepresteerd tijdens de Formule 4-tests voorafgaand aan dit nieuwe seizoen." De KNAF-afdeling van TeamNL bestaat uit vijf rijders, te weten Van Kalmthout (18), Richard Verschoor (18), Tijmen van der Helm en Glenn van Berlo (beiden 17) en karter Kas Haverkort (15).

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"