Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas adviseert Russell voorafgaand aan Mercedes-avontuur: "Vermijd de fout die ik maakte"

Valtteri Bottas heeft wat advies voor toekomstig Mercedes-coureur George Russell. In zijn eerste periode bij het topteam moet de Brit fouten vermijden die Bottas wel heeft gemaakt.

George Russell moet de tijd nemen om zich aan te passen aan zijn omgeving bij Mercedes en zo veel mogelijk leren van zijn nieuwe teamgenoot, Lewis Hamilton. Pas later moet de jonge Brit zich focussen op overwinningen en wereldtitels, zo legt Valtteri Bottas uit. Bottas zal Mercedes in 2022 verlaten en bij Alfa Romeo gaan rijden. Voordat de Fin vertrekt, geeft hij nog wat tips aan Russell. In de Beyond the Grid podcast moet Bottas toegeven dat hij wat te streng was voor zichzelf. Russell moet dit volgens hem vermijden. "Focus je niet op de korte termijn, want dit is een sport waar er genoeg valt te leren. Hiervoor moet je alles stap voor stap oppakken", aldus de toekomstig Alfa Romeo-coureur. "Russell is een zeer getalenteerde coureur en hij gaat een geweldig team krijgen dat hem goed zal ondersteunen."

Bottas laat het Russell vooral zelf uitvogelen

Er is slechts één belangrijk advies wat Bottas wil meegeven aan zijn opvolger bij Mercedes. "Ik denk niet dat ik verder te veel moet zeggen. Vermijd in ieder geval de fout die ik heb gemaakt. Ik was te hard voor mezelf in het begin." Verder zal het volgens hem allemaal prima verlopen. "Het gaat wel goedkomen met hem. Dat weet ik zeker", complimenteert de huidige teamgenoot van Hamilton de toekomstig teamgenoot van de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi