© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Bottas beduusd na dominante zege: "Mijn beste F1-race ooit"

De Grand Prix van Australië kreeg in de persoon van Valtteri Bottas een wat onverwachte winnaar. Met name de manier waarop hij won, verbaasde vriend en vijand. Vooral ook de Fin zelf.

"Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik snap ook niet helemaal wat er zojuist gebeurd is", zo luiden de eerste stamelende woorden van Valtteri Bottas, na het veiligstellen van de overwinning op het Melbourne Grand Prix Circuit.

De Fin soleerde na een goede start waarbij hij Lewis Hamilton wist te verschalken op dominante wijze naar de zege, iets wat hij vooraf zelf ook niet voor mogelijk had gehouden.

"Dit was mijn beste race ooit. Ik voelde me zo goed, ik had werkelijk alles onder controle. Bovendien was de auto ook gewoon heel erg goed, dus ja, ik heb er een vermakelijke race op zitten."

Bottas gaf via de boordradio aan ook graag voor de snelste ronde te willen gaan: "Een risico natuurlijk, maar dat was het wel waard. Ik had de snelheid ervoor. Ik ben zo blij en ik kan niet wachten op de volgende race."

Als Bottas op het podium gevraagd wordt wat hij in vredesnaam gegeten heeft bij het ontbijt, verklaart Bottas alsnog zijn succes: "Met een goed ontbijt heeft het niets van doen. Ik heb keihard gewerkt sinds het vorige seizoen. Vandaag wist ik mijn beste niveau te behalen, waardoor het heel makkelijk aanvoelde allemaal, maar dat was het natuurlijk niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen