Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas 'beter dan ooit', maar niemand ziet 't: "Heeft mijn carrière geschaad"

Gaan we Vatteri Bottas ook volgend seizoen terugzien in de Formule 1? Er is nog altijd geen duidelijkheid over wie het vacante stoeltje bij zijn team Stake F1 bezet in 2025. Bottas hoopt vurig dat hij die persoon is.

Bottas 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog zes races en dan is Valtteri Bottas officieel F1-coureur af. Althans, zijn contract bij Stake F1 loopt dan af. Of de Fin, tienvoudig GP-winnaar, ook in 2025 zijn rondjes rijdt in de Formule 1, daar is nog altijd geen duidelijkheid over. Dit seizoen zijn hij en Guanyu Zhou de rijders bij Stake. Voor volgend seizoen is Nico Hulkenberg al vastgelegd. Bottas mikt dus op dat andere stoeltje, net als vele anderen.

Wat niet in het voordeel van Bottas spreekt, is dat hij met nul punten onderaan het WK-klassement bungelt, samen met teamgenoot Zhou. En dat terwijl hij in zijn Mercedes-periode de podiumplekken aaneenreeg en met Lewis Hamilton streed voor het wereldkampioenschap. Is hij niet bang dat mensen vergeten hoe goed hij eigenlijk kan rijden? "Het belangrijkste voor mij is dat in ieder geval de mensen binnen het team mijn prestaties kunnen beoordelen. Degenen die toegang hebben tot alle gegevens kunnen zien hoe goed ik presteer. Maar het is natuurlijk moeilijk voor buitenstaanders om een oordeel te vellen als je altijd achteraan het veld rijdt", geeft Bottas antwoord op de vraag van Auto Motor und Sport.

Bottas zelf vind in ieder geval dat hij niet aan kwaliteit heeft ingeboet na zijn vertrek bij Mercedes in 2022. "Ik heb nog geen tekenen gevoeld dat ik slechter word. Ik word juist beter door de ervaring. Je rijdt consistenter en hebt meer zelfvertrouwen. Je leert problemen op verschillende manieren op te lossen. Hoe langer je in de sport zit, hoe beter je je kunt aanpassen. Ik heb het gevoel dat ik nog beter rijd dan toen ik nog bij Mercedes reed, ook al is dat aan de buitenkant niet zo zichtbaar."

Dat hij nu ver in de achterhoede rijdt met Stake F1 zorgt er ook voor dat hij niet in beeld is gekomen bij andere teams. "Het heeft zeker niet geholpen. Van buitenaf zie je alleen het interne teamduel. Als je aan de voorkant vecht, sta je meer in de schijnwerpers. Dus de laatste paar jaar hebben mijn carrière waarschijnlijk enigszins geschaad."

Mocht hij niet bij Stake F1 (volgend seizoen Sauber en in 2026 Audi genoemd), aan de slag kunnen. Heeft hij dan ook nog een plan B? "Nog niet. Ik denk dat ik me nog steeds goed kan concentreren op plan A. Ik blijf altijd positief en hoop dat het gaat lukken. Ik heb nog geen alternatieven achter de hand en ik hoop dat ik die niet nodig zal hebben."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen gelauwerd Red Bull-unicum dreigt: "Dat is wel heel extreem, hè?"