Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Dat mis ik wél van mijn Mercedes-tijd"

Sinds Valtteri Bottas weg is bij het grote Mercedes, heeft hij meer de leuke kanten van het Formule 1-coureurschap omarmd. In een exclusief gesprek met RacingNews365 bespreekt hij waarom de overstap naar Alfa Romeo hem extraverter heeft gemaakt, maar ook wat hij wél mist van zijn Mercedes-tijd.

Valtteri Bottas verliet eind 2021 Mercedes. Hij maakte plaats voor de jonge Mercedes-protegé George Russell en stapte over naar Alfa Romeo om aan een nieuw hoofdstuk in zijn F1-carrière te beginnen. De overstap van een race winnend team naar Alfa Romeo werd gezien als vreemd op het moment dat er misschien nieuwe kansen in het verschiet lagen aan het begin van een nieuwe periode van ingrijpende reglementswijzigingen. "Maar dat is het niet", oppert Bottas. "Het leven verandert en je doorloopt nu eenmaal verschillende hoofdstukken in je carrière", zo zegt hij in een exclusief interview met RacingNews365 . Het bleek echter meer een zijstap dan een stap terug nu Mercedes een inhaalslag moet maken ten opzichte van rivalen Red Bull en Ferrari. "Begrijp me niet verkeerd. Ik mis het winnen en de kans om te winnen. Maar misschien maakte dat 'gegeven de overgang iets makkelijker," legde hij uit.

Van buitenaf lijk ik waarschijnlijk geen typische Fin meer

Valtteri Bottas

Sinds zijn vertrek bij Mercedes lijkt Bottas zijn meer extraverte kant te omarmen nu hij zich niet meer zo hoeft te conformeren aan het zakelijke imago van een wereldwijd automerk. Het is een openbaring voor de ooit zo introverte Fin om het plezier en de spelletjes van een F1-coureur te ontdekken, of hij nu foto's post vanaf een Fins meer of buiten het seizoen om met een jaren 80-matje en snor. "Ik besloot gewoon dat ik een matje wilde! Dus toen heb ik het gedaan, waarbij ik maling heb aan wat anderen denken. Hetzelfde geldt voor de snor", zegt hij nonchalant. "Uiterlijk zie ik er waarschijnlijk niet meer uit als een typische Fin. Ik denk dat ik me gewoon comfortabeler voel met alles; zowel met de F1 als met het leven."

Een snelle blik op zijn sociale media laat zien dat partner Tiffany Cromwell vaak de rol van 'Instagram-vriendin' speelt voor sommige van de pittoreske avonturen die ze buiten de raceweekenden ondernemen. Cromwell - zelf een begenadigd wielrenster uit Australië - was de afgelopen jaren een belangrijk lid van Team Bottas. Volgens Bottas heeft zij hem de leuke kant laten ontdekken van hoe een uitdagend leven als atleet eruit kan zien. "Ik zou haar omschrijven als een vrije geest, ze probeert echt alles uit het leven te halen", aldus Bottas. "Ze heeft me een iets andere kijk op bepaalde dingen gegeven, en je partner met wie je samenleeft heeft zeker effect, maar ik denk ook de verandering in de mensen die ik heb ontdekt. "Ik denk dat het een combinatie is van veel dingen; de omgeving, het ouder worden en de dingen eigenlijk niet zo serieus nemen als zou moeten, en ook wat plezier in het leven hebben met wat verveling."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin