© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas erft P3: "Mijn eerste missie was Raikkonen ophouden"

02 sep. 2018 17:15 René Oudman 0 reacties
Als vierde kwam Valtteri Bottas over de meet, maar dankzij de tijdstraf die Max Verstappen had opgelopen mocht de Finse teamgenoot van winnaar Lewis Hamilton de gang naar het podium maken. Het was alweer de zesde keer dit jaar, dat Bottas op het ereschavot belandde - al reed de Mercedes-coureur dit jaar nog niet eerder naar een derde plaats.

De vanaf P4 gestarte Bottas werd door Mercedes voornamelijk ingezet als vangnet voor Kimi Raikkonen. Bottas kreeg als opdracht zijn landgenoot nadat hij diens pitstop had gemaakt zo lang mogelijk op te houden, zodat Hamilton het gat eenvoudig dicht kon rijden. Het trucje slaagde en zodoende was Bottas wederom de ideale wingman.

"Mijn eerste missie was Kimi op te houden", vertelt de 29-jarige Bottas na afloop van de Grand Prix van Italië. Toen die missie was geslaagd en Bottas naar binnen werd gehaald voor zijn enige pitstop, kwam de Fin in een stevig duel terecht. Max Verstappen reed namelijk voor hem en de Nederlander was niet van zins om zijn derde plek af te staan.

Een beuk volgde. Bottas raakte van de baan en verloor de aansluiting met Verstappen, die hij in de laatste ronden van de race alsnog goed had weten te maken. Dat de zilverpijl niet voor de Red Bull wist te finishen mocht niet deren: Verstappen had immers een tijdstraf van vijf seconden aan de broek gekregen vanwege het unfaire verdedigen ten opzichte van Bottas. Zodoende werd Bottas alsnog derde.

"Max kreeg een penalty, dus ik kwam op het podium terecht", zegt de Fin nuchter. "Als Mercedes zijnde nemen we dit resultaat met dank aan. We hebben dit weekend tegen de verwachtingen in meer punten gescoord dan Ferrari, en dat nog wel in hun thuisrace. Zij waren in de kwalificatie wel sneller dan ons, dus er ligt nog wat huiswerk op tafel."

Ondanks zijn derde plek is Bottas terrein verloren in de strijd om de derde plaats in het wereldkampioenschap. Raikkonen stond namelijk twee puntjes voor zijn landgenoot, wat door diens tweede plek vijf punten zijn geworden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen