Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Ferrari staat voor op Red Bull én op ons"

Eén van de grote verhalen van de wintertests in Barcelona is het vermeende gebrek aan snelheid bij Mercedes. Spelen ze verstoppertje, of komen ze echt tekort? Valtteri Bottas denkt niet dat Mercedes op dit moment het snelste team is, maar waakt voor paniek als blijkt Mercedes in Australië tekort komt.

Het eerste Grand Prix-weekend staat over een kleine twee weken op het programma. Hoewel Valtteri Bottas hoopt dat Mercedes er direct staat, ziet hij Mercedes niet als dé favoriet in Melbourne.

"Ik denk dat Red Bull in een uitstekende vorm verkeert, maar Ferrari staat in mijn ogen iets op hen voor, net als op ons", aldus de Fin in gesprek met onder andere RacingNews365 . Gezien de geringe verschillen is het lastig om de rangorde te duiden, maar bij Mercedes hebben we het idee dat Ferrari iets boven de rest uitsteekt." Zorgen baart dat Bottas nog niet, althans, dat staat hij zichzelf niet toe. "Als blijkt dat we in Australië daadwerkelijk tegen een achterstand aan kijken, wat ik uiteraard niet hoop, dan is het aan ons om daar iets aan te doen. We mogen dan vooral niet in paniek raken en we moeten dan direct de achtervolging inzetten. Het seizoen duurt lang en er wacht ons allemaal een lange ontwikkelingswedloop." "Het zou echter mooi zijn als we in Australië gewoon vooraan staan en dat acht ik ook zeker niet onmogelijk. Mercedes is immers een erg sterk team. Staan we echter niet vooraan, dan is het aan ons om daar iets aan te veranderen."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel