© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas gaat door moeilijkste periode uit carrière

02 okt. 2017 13:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-seizoen 2107 begon nog zo mooi voor Valtteri Bottas. Na elf races stond hij vlak achter teamgenoot Lewis Hamilton in het WK, maar sinds de zomerstop is zijn vorm ver te zoeken.

Valtteri Bottas heeft veel vragen en weinig antwoorden

In Maleisië was de snelheid er het hele weekend niet. Tijdens de race werd de Fin zelfs ingehaald en zoek gereden door de als laatste gestarte Vettel. Teamgenoot Hamilton kwam uiteindelijk ruim 40 seconden eerder over de finish.

Na moeilijke races in onder andere België, Singapore en Maleisië spreekt Bottas over de moeilijkste periode uit zijn carrière.

"Dit is eerlijk gezegd de zwaarste periode uit mijn hele carrière. Ik wil graag goed presteren, maar door verschillende redenen lukte dat niet de laatste tijd. Dat wil ik natuurlijk zo snel mogelijk veranderen, want op deze manier doorgaan is voor niemand goed. Het team heeft de punten nodig en ik heb de punten nodig. We moeten samen naar antwoorden zoeken, want ik moet en kan veel beter dan dit." 

 Valtteri Bottas geeft aan dat hij zich niet thuis voelt in de W08. De auto past op dit moment niet goed bij zijn rijstijl, waardoor het vertrouwen ontbreekt.

"We moeten dit snel oplossen, maar er zijn nog genoeg vragen. Ik voelde me dit weekend geen moment 100% thuis in de auto."

Een van de grootste problemen was de oververhitting van de banden. 

"Het was lastig om goed in te sturen en mijn linker voorband oververhitte al snel. Alle wielen spinden in de bochten op hoge snelheid. Dit probleem had ik het hele weekend en dat komt voornamelijk doordat ik ervoor koos om te rijden met het nieuwe aerodynamisch pakket."

Na de vrije trainingen besloot Hamilton om met de oude configuratie te rijden. Hij kwam uiteindelijk tot een tweede positie tijdens de race achter Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen