Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas sluit indirect terugkeer naar voormalige werkgever uit

Ook Valtteri Bottas is nog op zoek naar een stoeltje voor 2025. De Fin lijkt in ieder geval een terugkeer naar Mercedes uit te sluiten.

Bottas Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Heel wat coureurs zijn nog op zoek naar een stoeltje voor 2025. Zo ook Valtteri Bottas, die hoogstwaarschijnlijk moet vertrekken bij Stake F1 en bij veel teams genoemd wordt als mogelijke kandidaat. Ook Mercedes, zijn voormalige werkgever van 2017 tot en met 2021, kwam voorbij, maar Bottas lijkt bij The Mirror een terugkeer indirect uit te sluiten. 

De Fin heeft geen interesse om één jaar voor een team te rijden en zo mogelijk als tussenoplossing te dienen voor toptalent Andrea Kimi Antonelli, die nog geen ervaring heeft in de Formule 1 en wellicht nog een jaartje moet wachten vooraleer hij bij Mercedes mag instappen.

"Ik wil op dit moment niet voor één jaar een zitje vullen", vertelt Bottas. "Het doel is om een contract voor meerdere jaren te bemachtigen, met een duidelijk plan en een goede samenwerking. Als ik maar voor één jaar teken, ben je weer terug bij af en moet je weer kijken wat er daarna komt. Ik ben goed bevriend met Toto Wolff, dus we hebben natuurlijk wel alles besproken."

Bottas is pas tevreden als hij daadwerkelijk een contract voor de lange termijn ondertekent. "Het zou fijn zijn om zekerheid te hebben. Ergens is het ook wel opwindend dat er iets verandert. Ik vind deze situatie prima en interessant, maar ik wil wel snel een beslissing kunnen nemen. Dan ben ik nog blijer."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership