Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Bottas geeft Perez als ervaringsdeskundige tegendraads advies

Wat kan Sergio Perez doen om het tij bij Red Bull te keren en echt eens lekker aan te haken bij Max Verstappen? De meningen zijn verdeeld. Ook ervaringsdeskundige Valtteri Bottas doet een duit in het zakje.

Bottas Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas weet natuurlijk hoe het is om naast dé grote vedette als tweede coureur bij het topteam bij uitstek te opereren, zoals Sergio Perez nu bij Red Bull ervaart. Oké, die rol als tweede coureur staat misschien niet zwart op wit in een contract beschreven, maar in de praktijk komt het daar wel op neer.

Sergio Perez draaide in 2023 een moeizaam seizoen waarin de dalen dieper waren dan de pieken hoog waren. Dat hij toch tweede werd in het WK had alles te maken met de wisselvalligheid van de teams achter Red Bull. Desondanks heeft Perez alweer geroepen dat hij in 2024 kampioen wil worden.

'Doe dat nou niet, accepteer nou dat je Max Verstappen nooit echt kunt uitdagen en geniet van de (dag)successen die je wél kunt boeken', is een veelgehoord advies. Maar vraag Valtteri Bottas naar zijn mening en zal een advies geven dat daar juist tegenin druist.

"Een coureur moet nu eenmaal denken dat hij iedereen kan verslaan. Je kan niet een weekend in gaan jezelf wijs makend dat je iemand niet kan verslaan, want dan heb je sowieso al verloren", zo wordt de Fin geciteerd door Motorsport-Magazin.

"In deze sport valt of staat alles met zelfvertrouwen en als het daaraan ontbreekt, kom je in een neerwaartse spiraal terecht waar je niet zomaar weer uit komt. Dat zie je dan terug op de stopwatch en in de constantheid van een coureur."

"Kijk naar wat Checo bij Red Bull doormaakt, het ontbreekt hem zeker aan het nodige vertrouwen en dat zie je dan ook terug in de resultaten."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training