Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas hint naar radicale nieuwe F1-bolide met nieuwe naam

Voor het eerst sinds 2018 zullen we volgend seizoen Sauber weer op de F1-grid zien. Het team reed de afgelopen jaren onder de naam Alfa Romeo in de Formule 1, maar die overeenkomst is afgelopen. Valtteri Bottas vindt dat er nog veel meer moet veranderen.

Bottas Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Valtteri Bottas op 2 maart bij de GP van Bahrein niet in een Alfa Romeo genoemde wagen stapt maar een Sauber is een noodzakelijke wijziging. De Fin hoopt echter dat de wagen ook letterlijk een metamorfose zal ondergaan. De prestaties waren dit jaar namelijk niet om over naar huis te schrijven en Bottas hoopt dat het team er in slaagt in de winter een nieuwe wagen te ontwikkelen.

"In deze sport, met deze marges die er zijn, moet we ons op alles focussen", zegt Bottas tegen onder meer RacingNews365. "Het goede nieuws is dat we een compleet nieuwe auto hebben, met nieuwe ideeën en nieuwe mensen in het team. Dat is precies wat we nodig hebben. We moeten grote stappen zetten in de winter, dat is de sleutel."

Wat was het dan wat Bottas miste dit seizoen bij Alfa Romeo? "Weet je, we hebben het hele jaar door constant verbeteringen aangebracht, zoals elk team. Sommige waren goede updates, met anderen zetten we kleine stappen. We hebben niet echt iets groots gevonden gedurende het seizoen. Het is een gestage vooruitgang geweest, maar dat is niet genoeg. Ondertussen zijn er namelijk andere teams die wel grote stappen zetten, nieuwe concepten hebben en innovatieve dingen ontdekken."

"Sommigen kopiëren misschien dingen van andere team, maar toch. Wij hebben gewoon gestage vooruitgang geboekt en in deze sport is dat niet altijd genoeg. Uiteindelijk was het belangrijkste hoe de auto 'geboren' werd in de vorige winter. Hij was zeker beter dan de auto van vorig jaar, maar niet beter genoeg. Zo gaat dat nu eenmaal. Dus er is niet één ding dat ontbreekt. Daarom ben ik erg blij dat we nu proberen om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe mensen aan boord krijgen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren