© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Ik ga nog beter presteren in de tweede helft van het seizoen'

15 aug. 2017 13:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen 2017 verloopt voor Bottas tot dusver erg goed. De Fin won zijn eerste races en bezet de derde positie in het WK. Desondanks is hij nog niet helemaal tevreden en wil hij meer successen behalen na de zomerstop.

Valtteri Bottas heeft veel vertrouwen in tweede seizoenshelft

Bottas kwam pas laat bij het team van Mercedes als vervanger van Rosberg. In zijn eerste jaar bij Mercedes laat hij een uitstekende indruk achter. Valtteri meent dat hij nog kan verbeteren na de zomerstop.

"Ik voel dat er nog gebieden zijn waarop ik mezelf kan verbeteren als het team en ik goed blijven samenwerken. Ik weet dat de tweede seizoenshelft me goed ligt en mijn prestaties gaan verder verbeteren."

"Daarom kijk ik erg naar de tweede helft van het seizoen. Over de eerste helft van het seizoen ben ik redelijk tevreden. Ik zet mijn targets altijd erg hoog, maar er waren de nodige mooie momenten."

De ambitieuze Fin steekt niet onder stoelen of banken dat hij liever hoger had gestaan in het WK. Momenteel staat Bottas derde met een achterstand van 33 punten op Vettel en nog negen races te gaan.

"Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat ik er iets beter voor zou staan in het kampioenschap. In het constructeurskampioenschap gaat het erg goed voor Mercedes, maar we hadden ook enkele lastige races. Dat is niet ideaal, want alleen de overwinning telt."

"De races op Spa en Monza moeten goed bij onze auto passen. In Spa draait het om efficiency en in Monza om vermogen. Daarna komt Singapore, wat een totaal ander circuit is en waarop we maximale downforce nodig hebben. We werken hard aan het verbeteren van onze auto, maar het wordt nog een uitdagend seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen