Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas hoopt op wonder na teleurstellende Grand Prix

Valtteri Bottas viel tijdens de Grand Prix van de Eifel uit met motorische problemen. Daardoor liep de Fin kostbare punten mis in de strijd om de wereldtitel. De Mercedes-rijder weet dan ook niet goed hoe hij Lewis Hamilton nog moet verslaan dit seizoen.

Ek DHEVZ Wo AA l FJ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tegenover onder andere RacingNews365 laat Valtteri Bottas weten dat hij denkt dat de titel van 2020 ver weg is voor de Fin: "Ik heb inderdaad een mirakel nodig om Lewis Hamilton dit seizoen nog te kunnen verslaan. Toch heeft het absoluut geen zin om me erbij neer te leggen. Ook al zijn mijn kansen op een titel flink geslonken, blijf ik er nog altijd alles voor doen. Je moet voor het uiterste blijven gaan en dan zie je wel waar je eindigt."

Voor zijn uitvalbeurt verloor Bottas de leiding al aan zijn teamgenoot Hamilton, doordat de Mercedes-rijder zich verremde in de eerste bocht. Toch had de inmiddels 31-jarige coureur niet het gevoel dat hij daar de race uit handen gaf: "Zelfs na mijn remfout wist ik dat ik nog steeds kans maakte op de overwinning. Ik zou namelijk gaan voor een tweestopper en ik denk dat dat uiteindelijk ook de beste strategie zou zijn geweest. Daarom ben ik ook zeer teleurgesteld over de race van vandaag."

"Toen de motor het begaf was mijn teleurstelling dan ook heel groot. Ik kon bijna niet geloven dat het me gebeurde, ik had op dat moment namelijk nog altijd het gevoel dat ik de strijd weer aan kon gaan met Lewis."

Ook teambaas Toto Wolff sloot zich aan bij de woorden van zijn Finse pupil: "Ik heb na afloop even gesproken met Valtteri en heb hem natuurlijk mijn excuses aangeboden voor de uitvalbeurt. Valtteri koos voor een tweestopper en ik denk dat die strategie perfect voor hem zou hebben uitgepakt. Hij had de race kunnen winnen, maar helaas mocht het niet zo zijn. We rijden in een mechanische sport, dus het kan af en toe gebeuren dat je door technische problemen uitvalt."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje