© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Ik kom steeds dichter bij het niveau van Hamilton'

15 jul. 2018 09:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Valtteri Bottas kent een ongelukkig seizoen bij Mercedes, maar zijn snelheid is prima in orde. Mensen die puur naar de WK-stand kijken zien een gat van liefst 59 punten tussen Bottas en Hamilton, maar de cijfers vertellen niet het hele verhaal.

Officieel heeft Mercedes nog geen coureurs vastgelegd voor 2019, maar het is 99% zeker dat Hamilton en Bottas blijven. De Fin is tevreden over zijn eigen performance en komt steeds dichter bij aan Hamilton. Het gat van 59 punten is grotendeels te wijten aan een flinke dosis pech.

De onderlinge verschillen tussen de Mercedes-coureurs zijn bijzonder klein en tijdens de kwalificatie is Bottas zijn teamgenoot vaak te snel af. "Het team kan onze prestaties tot op detailniveau beoordelen. Dat ik nog maar weinig overwinningen heb is niet per definitie negatief. Het team ziet alles en ook dat ik me verbeter", laat de Fin vol vertrouwen weten.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik niet alleen mijn zwakke punten verbeterd heb, maar ook mijn sterke punten heb ontwikkeld. Lewis en ik zitten erg dicht bij elkaar en het lukt me steeds beter om het maximale uit de auto te halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen