Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Ik moest Hamilton wel helpen in gevecht met Verstappen'

De overwinning van Lewis Hamilton was een zwaarbevochten overwinning, met zelfs een beetje hulp van zijn teamgenoot. Valtteri Bottas ging riant opzij voor de snellere Hamilton, die Max Verstappen in zijn nek had hijgen. Daarna hield Bottas nog een paar ronden Verstappen op, zodat Hamilton kon uitlopen.

Met zijn actie heeft Bottas zich defintief geschikt in de rol als tweede rijder bij Mercedes. Aangezien zijn achterstand op Lewis Hamilton na vandaag weer flink is toegenomen, zal hij naar alle waarschijnlijkheid vanaf nu volledig in dienst rijden van de Brit. In Japan begon Bottas al met het vervullen van die rol, naar eigen zeggen om Hamilton aan het kampioenschap te helpen. Die hulp kwam echter wel met een prijs. “Ik verloor veel tijd omdat ik buiten moest blijven om Max op te houden. Ik denk dat ik daardoor ook het podium ben misgelopen” , is Bottas ietwat teleurgesteld na afloop. “Ik had zelf geen kans om de race te winnen, dus ik moest Lewis wel helpen in het gevecht met Verstappen. Ik hoop dat ik hem hiermee op weg heb geholpen naar het kampioenschap” , voegt hij daar aan toe.

Zijn eigen race ging dus naar de knoppen omdat hij Hamilton hielp. Toch ging het allemaal zoals hij op voorhand had bedacht. Het enige smetje was het mislopen van het podium. “De snelheid was goed vandaag, we kregen zoals verwacht kansen aan het einde van de race.” “Uiteindelijk kwam het zo uit zoals we van tevoren hadden verwacht. Het is jammer dat we dat niet hebben kunnen belonen met een podiumplaats” , aldus een teleurgestelde Bottas.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"