© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Ik rij niet in dienst van Lewis Hamilton'

31 aug. 2017 11:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Met nog slechts acht races te gaan, is de titelstrijd nog vol open. De twee belangrijkste kemphanen zijn natuurlijk Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Toch ziet de nummer drie in het klassement, Valtteri Bottas, ook nog kansen om dit jaar zijn eerste wereldtitel te pakken in de Formule 1.

Bottas verwacht voorlopig geen teamorders bij Mercedes

Doordat de Fin in België slechts vijfde werd, verloor hij kostbare punten voor de titelstrijd. Hij kijkt inmiddels dan ook tegen een achterstand van 41 punten aan op Vettel. Toch gelooft hij zelf nog volop in zijn titelkansen en vindt hij het te vroeg om al te spreken over teamorders binnen Mercedes. Volgens Bottas heeft hij alles nog zelf in de hand.

"Ik denk dat het volledig van mijzelf afhangt. Als ik goed presteer en de pole pak en vervolgens weg kan rijden, dan heb ik alles in eigen hand. Er zijn nog acht races te gaan en dus nog een hoop punten te verdienen."

Hij vervolgt zijn relaas door te stellen dat er nog van alles kan gebeuren.

"Zowel Vettel als Hamilton hebben nog geen DNF's gehad en hopelijk gaat dat voor ons ook niet gebeuren, maar alles is wel mogelijk natuurlijk."

Hoewel Bottas altijd heeft gezegd dat hij een teamspeler is, vindt hij het op dit moment nog te vroeg om in dienst van Hamilton te gaan rijden.

"Natuurlijk begrijp ik dat het team op een bepaald moment een keuze moet maken om volledig voor het kampioenschap te gaan. Dat één van ons wint maar daar is het nu echt nog te vroeg voor. We moeten het gewoon race voor race gaan bekijken, tenslotte kan de situatie in elke race weer anders zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen