Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Ik rij niet in dienst van Lewis Hamilton'

Met nog slechts acht races te gaan, is de titelstrijd nog vol open. De twee belangrijkste kemphanen zijn natuurlijk Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Toch ziet de nummer drie in het klassement, Valtteri Bottas, ook nog kansen om dit jaar zijn eerste wereldtitel te pakken in de Formule 1.

Doordat de Fin in België slechts vijfde werd, verloor hij kostbare punten voor de titelstrijd. Hij kijkt inmiddels dan ook tegen een achterstand van 41 punten aan op Vettel. Toch gelooft hij zelf nog volop in zijn titelkansen en vindt hij het te vroeg om al te spreken over teamorders binnen Mercedes. Volgens Bottas heeft hij alles nog zelf in de hand. "Ik denk dat het volledig van mijzelf afhangt. Als ik goed presteer en de pole pak en vervolgens weg kan rijden, dan heb ik alles in eigen hand. Er zijn nog acht races te gaan en dus nog een hoop punten te verdienen." Hij vervolgt zijn relaas door te stellen dat er nog van alles kan gebeuren. "Zowel Vettel als Hamilton hebben nog geen DNF's gehad en hopelijk gaat dat voor ons ook niet gebeuren, maar alles is wel mogelijk natuurlijk."

Hoewel Bottas altijd heeft gezegd dat hij een teamspeler is, vindt hij het op dit moment nog te vroeg om in dienst van Hamilton te gaan rijden. "Natuurlijk begrijp ik dat het team op een bepaald moment een keuze moet maken om volledig voor het kampioenschap te gaan. Dat één van ons wint maar daar is het nu echt nog te vroeg voor. We moeten het gewoon race voor race gaan bekijken, tenslotte kan de situatie in elke race weer anders zijn."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen