Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Ik word geen tweede coureur bij Mercedes'

Het Formule 1 seizoen 2017 begon nog alleraardigst voor Valtteri Bottas, maar sinds de zomerstop wordt de Fin zoek gereden door teamgenoot Lewis Hamilton. Volgend seizoen moet daar verandering in komen.

Deze winter kwam Bottas over van het team van Williams. Na een relatief korte voorbereiding op het nieuwe seizoen verliepen de eerste tien races als een sprookje. De Fin behaalde in Rusland zijn eerste zege en won ook de GP van Oostenrijk. Met een minimale achterstand op teamgenoot Hamilton leek het een spannende strijd te worden tussen de twee Mercedes-coureurs onderling. Niets bleek minder waar, want Hamilton declasseerde zijn teamgenoot vanaf de zomerstop. Een rol als tweede rijder ziet Bottas in 2018 niet zitten.

" Ik ben er een aantal keer in geslaagd om Lewis te verslaan, maar niet zo vaak als ik had gewild. Lewis is een uitstekende en erg constante coureur, maar ik moet in mezelf blijven geloven. Ik ben geen tweede rijder en schik me niet in die rol, anders kan ik net zo goed thuis blijven." In 2018 wil Bottas alles wat hij dit jaar heeft geleerd in praktijk brengen. Zijn teamgenoot verslaan is dan ook zijn ultieme doel. " Dit seizoen heb ik veel geleerd en ik beschouw 2017 als een leerjaar voor mij en het team. Volgend seizoen ken ik iedereen binnen het team en hoef ik niet te wennen. Ik moet er dan maximaal voor gaan en laten zien dat ik geleerd heb van de moeilijke periodes van dit jaar.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China