Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Bottas is geen tweede coureur, hij speelt zelf tweede viool"

Autocoureur Tom Coronel gelooft er niet in dat Valtteri Bottas op papier tweede coureur is bij Mercedes. De Fin krijgt volgens hem exact dezelfde behandeling als Lewis Hamilton.

Tom Coronel had altijd een hoge pet op van Valtteri Bottas. De WTCR-coureur volgde de Fin al in zijn jongere jaren en zag hem menigmaal aan het werk. "Ik zette de afgelopen jaren hoog op hem in, maar hij maakte het niet waar. Als je die gozer in de juniorklassen huis zag houden, weet je dat hij het in zich heeft om wereldkampioen te worden. Het komt er bij Mercedes niet uit naast Hamilton. Ik verlies mijn vertrouwen in Bottas", laat Coronel in een exclusief interview aan RacingNews365 weten.

Wederom verlengde de Formule 1-renstal van Mercedes het contract van Bottas met één seizoen. In 2019 moet het echt gebeuren en met wederom een mager seizoen neemt de Duitse grootmacht geen genoegen. Verhalen dat Bottas als tweede rijder behandeld wordt binnen Mercedes verwijst Coronel naar het rijk der fabelen. "Hij moet, hij heeft nog één kans. Het is dit jaar alles of niets, er op of er onder. Er is geen reden waarom hij het niet zou kunnen. Mercedes geeft beide coureurs dezelfde behandeling en dezelfde auto. Dat deden ze ook bij Lewis en Nico (Rosberg, red.)." "Je bent geen tweede viool, je wordt tweede viool maar dat doe je toch echt zelf. Ik had Bottas hoger ingeschat dan Rosberg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"