Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas lacht: "Ik ben een Fin, ik drink weleens wat alcohol"

Het Formule 1-seizoen 2018 verliep niet geheel naar wens voor Mercedes-rijder Valtteri Bottas. De 29-jarige Fin moest lijdzaam toezien hoe teamgenoot Lewis Hamilton via elf overwinningen met de wereldtitel aan de haal ging. Bottas kwam zelf niet verder dan een verzameling tweede plaatsen.

Bottas liet in een eerder stadium al weten 'sterker dan ooit' te zijn, aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen. De drievoudig Grand Prix-winnaar onthulde in gesprek met Helsingin Sanomat al grappend een middel te hebben gevonden om teleurstellingen te verwerken.

"Ik ben een normale Fin, en een Fin drinkt af en toe wel wat alcohol", knipoogde Bottas. "Een Fin neemt af en toe een vrije dag. Dat helpt, op zijn eigen manier." Bottas vond het overigens lastig om stil te blijven zitten gedurende de winterperiode. De 29-jarige deed kortgeleden mee aan de Arctic Lapland-rally, waari hij als vijfde werd opgenomen in de eindklassering. De Mercedes-coureur won één proef. De rally beviel Bottas dusdanig goed, dat hij aankondigde 'binnen nu en een jaar' wederom achter het stuur van een rallywagen te willen kruipen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi