Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas maakt zich zorgen over zijn eerste race bij Alfa Romeo

Valtteri Bottas eindigde de laatste testdag in de bovenste regionen van het scorebord, maar tegelijkertijd viel hij wel stil met een kapotte bolide. Het zorgt er dan ook voor dat hij niet met een heel erg gerust hart naar de eerste race toewerkt.

Bottas Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In Barcelona werd Alfa Romeo geplaagd door hardnekkige problemen, die in Bahrein gelukkig verdwenen leken. Toch vielen Guanyu Zhou en teamgenoot Valtteri Bottas meer dan eens stil tijdens de tweede testweek, al leek de snelheid er al wat beter in te zitten.

Bottas blikt met gemengde gevoelens terug op zijn testweek, zeker omdat hij deze in mineur eindigde toen zijn Alfa Romeo-bolide stilviel. "Ik kon niet meer vooruit. We moeten er even naar kijken, maar ik kon niet meer schakelen en vooruit rijden, dus dat was geen beste manier om de dag te eindigen", zucht hij.

"Al met al hebben we wel een mooi aantal meters gemaakt. Zowel met veel als weinig brandstof voelde het oke, dus dat is veelbelovend. Ik begin de auto wel te mogen. Hij gedraagt zich goed en is consistent, maar we hebben wel veel problemen gehad."

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Alfa Romeo-problemen baren Bottas zorgen

Zelf denkt Bottas wel klaar te zijn voor het nieuwe seizoen, maar of zijn team en zijn bolide dat ook zijn, dat is nog maar zeer de vraag. Pas als alle Alfa Romeo-probleempjes zijn verholpen, zal Bottas met een gerust hart in zijn C44 plaats kunnen nemen.

"Die problemen moeten nu onze prioriteit zijn", vervolgt de Fin. "Ik had graag meer ronden gereden, maar ik ben er klaar voor, want dit is namelijk niet mijn eerste rodeo. We moeten wel zorgen dat we leren van onze fouten en problemen. Gelukkig hebben we nog een paar trainingen om de juiste balans te vinden."

"We hebben te veel problemen gehad, dat weten we. We moeten ervoor zorgen dat we volgend weekend een hele raceafstand kunnen rijden. Ik zal er wat meer vertrouwen in hebben als ik over een week hoor dat mijn team alles onder controle heeft en de problemen zich niet opnieuw voor zullen doen."

GP Bahrein wordt een uitdaging

Waar Bottas de meeste vraagtekens bij zet, is de betrouwbaarheid van zijn bolide als deze een race moet afwerken. Tijdens de testdagen waren er namelijk verschillende problemen die hem en zijn team hinderden. Hopelijk zijn deze snel allemaal opgelost.

"Mijn grootste zorg op dit moment is het afleggen van een gehele raceafstand, want we hebben allerlei verschillende soorten problemen gehad tijdens de testdagen. Gelukkig hebben we ze weten te fixen en ik hoop dat er zich geen nieuwe problemen opdoen."

Hij eindigt op een positieve noot: Alfa Romeo is snel, meent de ex-Mercedes-man. "Qua performance heb ik het gevoel dat mijn team een duidelijke stap heeft gemaakt vergeleken met vorig jaar en dat is mooi om te zien. We kunnen het nog niet in detail inschatten - het zijn nou eenmaal testdagen - maar we zitten niet ver vandaan van waar we willen zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull