Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Mercedes heeft grote problemen in bochten"

Volgens Valtteri Bottas heeft Mercedes werk aan de winkel met de ontwikkeling van de nieuwe auto voor 2019. De Fin ervaart problemen in de bochten met de W10.

Mercedes maakte weinig indruk op het gebied van rondetijden in de eerste vier testdagen op het circuit van Barcelona, maar legde met 610 rondjes wel de meeste kilometers af. Tijdens een sponsorevent na afloop van de eerste testweek uitte Bottas zijn zorgen over de nieuwe auto.

"We hebben nog werk te doen. Het voelt wel alsof er potentieel is, maar we moeten nog wat zaken verbeteren", aldus de Fin. Vooral de algehele afstelling - vaak 'balans' genoemd door coureurs - was volgens hem nog niet in orde. "De hele week hadden we moeite om de juiste balans te vinden voor alle bochten. In sommige ging het wel goed, in andere hadden we juist die problemen. En in nog weer andere bochten liepen we soms zelfs tegen heel grote problemen aan met de balans." Bottas meent dat de W10 updates nodig heeft om beter te worden: "Aan het einde van de eerste week ging het beter, maar het rijgedrag van de auto kan alleen verbeterd worden met updates. Hopelijk kunnen we de pijnpunten snel verhelpen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"