Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Met meer downforce verslaan we Ferrari'

Nog een week en dan barst het Formule 1 geweld weer los met de GP van België. Dan gaat ook de strijd tussen Mercedes en Ferrari verder en zien we hopelijk Red Bull dichterbij komen. Mercedes coureur Valtteri Bottas ziet in ieder geval genoeg mogelijkheden voor Mercedes om toe te slaan!

Ondanks dat de Fin ervan overtuigd is dat de komende circuits in het voordeel zijn van Mercedes wil hij toch de nodige verbeteringen. Vooral op het gebied van downforce schort er soms nog wel wat aan bij Mercedes. Zowel Hamilton als Bottas worstelden in de eerste seizoenshelft regelmatig met het op temperatuur krijgen van de banden. Ook om de banden optimaal te laten werken in het juiste raamwerk was vaak een groot probleem. Hiervan profiteerde vooral Sebastian Vettel waardoor hij nu een voorsprong heeft in het WK. Na de GP van Monaco werd er het nodige verbeterd waardoor Mercedes maar liefst drie races won tegenover twee zeges voor de Italiaanse renstal. Valtteri Bottas ziet de komende races dan ook vol vertrouwen tegemoet.

In gesprek met F1.com blikt hij alvast vooruit naar de tweede seizoenshelft. "Ik denk echt dat de komende twee races op papier voor ons beter zijn dan voor Ferrari. We hebben echt een goede stap voorwaarts gemaakt. Natuurlijk hebben we nog steeds werk te doen. Ferrari is vooral erg snel in de bochten, daar moeten wij nog aan werken." Daarnaast is Bottas van mening dat met name het downforce pakket van Mercedes optimaal moet werken om Ferrari te kunnen verslaan. "Het belangrijkste is dat we het maximale uit ons downforce pakket halen. Daar moeten we hard aan werken. Er komen nog veel circuits aan waar veel downforce nodig is." "Spa draait meer om efficiency, op Monza heb je juist weinig downforce nodig maar in Singapore heb je juist weer veel downforce nodig. We werken echt hard om de auto beter te krijgen. Als we dat niet doen, dan weet ik zeker dat we het nog heel erg lastig gaan krijgen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024