Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Moet me in 2019 opnieuw bewijzen'

Valtteri Bottas tekende een nieuw contract dat hem in ieder geval tot en met 2019 aan Mercedes bindt. Wat er daarna met Bottas gebeurt, heeft hij in eigen hand.

"Het is natuurlijk geweldig dat ik ook in 2019 voor Mercedes rijdt. Ik heb dit jaar een duidelijke stap gezet in de goede richting en ik geloof dat er nog meer in het vat zit. Het is fijn om nu al duidelijkheid te hebben over mijn toekomst, zodat we ons volledig kunnen richten op de titelstrijd die ons te wachten staat", zo laat Bottas in een statement weten. Bottas tekende voor één jaar, met een optie voor nog een jaar. De Fin beslist daarmee voor een groot deel over zijn eigen toekomst bij Mercedes: "Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ze ook na 2019 niet om mij heen kunnen."

Teambaas Toto Wolff is eveneens blij met de nieuwe deal: "Valtteri presteert dit seizoen buitengewoon goed. Hij had zelfs het kampioenschap kunnen leiden als wij niet de nodige fouten hadden gemaakt en hij niet zoveel pech had gehad." "We houden Bottas echter niet alleen aan boord vanwege zijn snelheid en zijn inzet, maar ook vanwege zijn prettige karakter. Hij werkt met iedereen, waaronder ook Lewis Hamilton, geweldig samen. Dat is een groot goed als je als team om beide wereldtitels vecht."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi