© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Moet me in 2019 opnieuw bewijzen'

20 jul. 2018 10:25 Jan van der Burgt 1 reacties
Valtteri Bottas tekende een nieuw contract dat hem in ieder geval tot en met 2019 aan Mercedes bindt. Wat er daarna met Bottas gebeurt, heeft hij in eigen hand.

Bottas gelukkig met langer verblijf bij Mercedes

"Het is natuurlijk geweldig dat ik ook in 2019 voor Mercedes rijdt. Ik heb dit jaar een duidelijke stap gezet in de goede richting en ik geloof dat er nog meer in het vat zit. Het is fijn om nu al duidelijkheid te hebben over mijn toekomst, zodat we ons volledig kunnen richten op de titelstrijd die ons te wachten staat", zo laat Bottas in een statement weten.

Bottas tekende voor één jaar, met een optie voor nog een jaar. De Fin beslist daarmee voor een groot deel over zijn eigen toekomst bij Mercedes: "Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ze ook na 2019 niet om mij heen kunnen."

Teambaas Toto Wolff is eveneens blij met de nieuwe deal: "Valtteri presteert dit seizoen buitengewoon goed. Hij had zelfs het kampioenschap kunnen leiden als wij niet de nodige fouten hadden gemaakt en hij niet zoveel pech had gehad."

"We houden Bottas echter niet alleen aan boord vanwege zijn snelheid en zijn inzet, maar ook vanwege zijn prettige karakter. Hij werkt met iedereen, waaronder ook Lewis Hamilton, geweldig samen. Dat is een groot goed als je als team om beide wereldtitels vecht."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen