Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Bottas onder indruk van Red Bull: "Sneller dan Mercedes op rechte stukken"

Het team van Red Bull-Honda is bezig aan een uitstekende inhaalrace. Na een mindere periode na de zomerstop vliegt de RB15 nu over de circuits. De overwinning van Max Verstappen in Brazilië was een mooie bekroning van de opmars, die ook Valtteri Bottas opgevallen is.

Verstappen Hamilton Brazilie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen rekende in Brazilië tot twee keer toe in een direct gevecht af met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De RB15 presteert niet alleen uitstekend in de bochtige secties van het circuit, maar heeft ook snelheid gewonnen op de rechte stukken.

Valtteri Bottas toont zich onder de indruk van de ontwikkelingen bij concurrent Red Bull-Honda. "Ze waren nog sterker dan we verwacht hadden, met name op de rechte stukken. Ze beschikken over een goede auto in de bochten, maar zijn nu sterker dan Mercedes op de rechte stukken."

Doordat de reglementen voor 2020 niet veranderen lijkt er een gevecht tussen drie teams te ontstaan aan kop van het F1-veld. Mercedes, Ferrari én Red Bull gaven elkaar de laatste tijd nauwelijks wat prijs, waarbij de vorm van Red Bull momenteel uitstekend is.

Bottas ziet in 2020 nieuwe kansen en mogelijk een verandering van de krachtsverhoudingen. "Als je kijkt naar het verloop van het seizoen, dan heeft Red Bull grote progressie geboekt. Volgend jaar is echter een nieuw seizoen met een nieuwe auto. Ieder team gaat daar progressie mee boeken en hierdoor is het nog onmogelijk om iets te voorspellen."

Luister nu de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP