© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas ontevreden: 'Strijden voor de wereldtitel was mijn doel'

21 okt. 2017 07:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas zag dit Formule 1 seizoen eindelijk zijn langgekoesterde droom werkelijkheid worden. Hij stapte over van Williams F1 naar Mercedes en behaalde al snel zijn eerste overwinning in de Formule 1. Daarna volgden nog een overwinning en meerdere podiumplekken maar zijn grote droom, wereldkampioen worden, zit er dit Formule 1 seizoen nog niet in.

Valtteri Bottas heeft nog zicht op de tweede plek in het kampioenschap

Bottas startte voortvarend bij zijn nieuwe werkgever maar na de zomerstop heeft de Fin het lastig. Vooral in de laatste twee races kwam Bottas niet in de buurt van het podium en kon hij het tempo van zijn teamgenoot Hamilton niet bijbenen.

Bottas geeft dan ook toe dat hij meer van zijn debuutjaar bij Mercedes had verwacht.

"Het lijkt erop dat ik geen rol meer kan spelen in de titelstrijd en dat de tweede plek nog het hoogst haalbare is. Dat is inderdaad balen want ik had hoge verwachtingen van dit seizoen. Na de zomerstop had ik een paar lastige races waardoor het erop lijkt dat ik moet strijden voor de tweede plek. Lewis rijdt een goed seizoen maar ik was graag de strijd met hem aangegaan."

Bottas heeft inmiddels een achterstand opgelopen van 72 punten op zijn teamgenoot. Met nog vier races te gaan, lijkt de wereldtitel buiten zijn bereik. Ook Bottas realiseert zich dat maar denkt wel dat hij in de toekomst Hamilton partij kan geven.

"Natuurlijk blijf ik in mijzelf geloven en weet ik dat ik alleen maar sterker word van alle tegenslagen. Ik moet gewoon leren van de races waarin ik minder snel was als Lewis. Ik heb Lewis altijd een sterke coureur gevonden en dat bewijst hij dit seizoen opnieuw."

"Ik moet gewoon hard blijven werken en dan gebeuren er nog mooie dingen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen