Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas: "Rally rijden heeft mij betere regencoureur gemaakt"

Mercedes-coureur Valtteri Bottas kent zijn beste seizoen in de Formule 1 en heeft nu al meer punten bij elkaar gescoord dan hij vorig jaar deed in een heel seizoen. Zijn avonturen in de rally hebben hem hierbij naar eigen zeggen geholpen.

Bottas Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als Fins autocoureur is het natuurlijk een vereiste voor Valtteri Bottas om tenminste eenmaal achter het stuur van een rallywagen te kruipen. Ter voorbereiding op het huidige Formule 1-seizoen heeft Bottas dit ook gedaan, tijdens de zogenaamde Arctic Lapland Rally in januari. En dit ging nog behoorlijk goed ook, zo vertelt hij in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid.

"Ik voelde me snel thuis in een WRC-auto. Vooraf heb ik slechts een aantal dagen getest, daarna ben ik direct aan de rally begonnen. Ik werd vijfde, won één stage en reed de wedstrijd uit zonder grote fouten te maken of te crashen. Tegenwoordig doe ik het voor mijn plezier, maar ook om mijzelf te trainen."

Voor Bottas is rally rijden dus een manier om de rust in zijn hoofd te bewaren, maar daarbij komt nog een bijzonder handig voordeel: hij wordt er een completere coureur van, iets dat hem uiteraard helpt in de Formule 1.

"Ik denk dat het inderdaad helpt. Het maakt niet uit waar je in rijdt, als je maar bezig blijft. Zodoende werk je aan je vaardigheden, coördinatie en reacties, maar ook je instinct en het gevoel dat je in auto's hebt worden er door ontwikkeld. Daarnaast is het voor mij ook een manier om even weg te zijn van de Formule 1."

Net als Robert Kubica, die door zijn ervaring met rallyauto's denkt van dezelfde voordelen te genieten, ziet ook Bottas in dat hij mogelijk een betere coureur is geworden dankzij zijn rally-avonturen. De Fin kijkt dan ook uit naar meer regen tijdens de Grands Prix om dit uit te testen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull