Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas tempert Audi-verwachtingen voor 2026: "De harde realiteit..."

In 2026 maakt Audi haar debuut in de Formule 1. De Duitse fabrikant is er alles aan gelegen om succesvol te zijn in de koningsklasse, maar volgens Valtteri Bottas moet men niet té hoge verwachtingen hebben van de komst van Audi.

Audi showcar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi

Nog zo'n anderhalf jaar moet men wachten, maar dat wordt het eindelijk realiteit: Audi komt als fabrieksteam naar de Formule 1. Het welbekende Duitse merk neemt in 2026 Sauber over en tovert dat team om tot haar eigen fabrieksteam. Echter voor het zo ver is, moet er nog een hoop gebeuren.

Zo is er nog geen teamgenoot van Nico Hulkenberg aangekondigd. Eén van de kanshebbers is Valtteri Bottas. De Fin kent een zeer teleurstellend seizoen en staat zelfs momenteel laatste in het WK. Bottas scoorde nog geen punten, net als teamgenoot Zhou Guanyu en Logan Sargeant, maar die eindigde beide dit seizoen al een keer op P11. Bottas zelf kwam dit jaar nog niet verder dan de 13e plaats en dus moet de Fin het doen met de laatste plaats. Het is voorlopig een hard gelach voor Audi, want Stake F1 wist nog geen punt te scoren en staat troosteloos laatste bij de constructeurs.

Er lijkt dus nog een hoop werk te verzetten en dat kan Bottas bevestigen. In gesprek met Sky Sports tempert de Fin dan ook de verwachtingen rondom de komst van Audi: "Ik verwacht, realistisch gezien, dat volgend jaar nog steeds moeilijk zal zijn. "Er zullen geen wonderen gebeuren. Je kunt niet te veel moeite steken in 2025 vanwege de grote veranderingen voor 2026. Voor zover ik heb gezien, kan Audi in 2026 competitief zijn. Maar het zal niet gemakkelijk zijn."

'Winnen is een long shot'

Audi komt niet enkel naar de Formule 1 om mee te doen. De Duitse fabrikant wil succesvol zijn, het liefst meteen vanaf 2026. Vanaf dat jaar veranderen de reglementen en daar heeft Audi al jaren de focus op. Zo bouwt het team een eigen motor en worden er steeds meer kopstukken toegevoegd aan het ambitieuze project. Mattia Binotto en Jonathan Wheatley zijn de twee meest aansprekende namen. De voormalig teambaas van Ferrari en de huidige sportief directeur van Red Bull moeten het fabrieksteam naar grote hoogte gaan brengen.

Toch denkt Bottas niet dat het team meteen mee gaat doen om de prijzen: "Het is gewoon moeilijk om in een nieuwe sport te stappen tegen fabrikanten die er al heel lang zijn. 2026 kan een goed jaar worden, maar proberen om direct te winnen is een long shot. Dat is de harde realiteit."

Overigens betekenen deze woorden niet dat Bottas helemaal geen vertrouwen heeft in Audi. De Fin denkt dat de nieuwe reglementen er uiteindelijk voor zorgen dat Audi een titelkandidaat wordt: "Voor zover ik heb gezien, is het absoluut realistisch dat het nieuwe team regelmatig scoort. De regels worden opnieuw ingesteld en Audi heeft veel investeringen gedaan."

Waar denk jij dat Audi zal staan in 2026? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist