Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas verwacht dat hij veel beter presteert met nieuwe Mercedes

Valtteri Bottas kende een lastig eerste seizoen in dienst van Mercedes. Een goed begin van het seizoen kreeg na de zomer geen vervolg. De Fin worstelde met de W08 en moest toekijken hoe teamgenoot Lewis Hamilton de show stal.

Valtteri Bottas heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe Mercedes W09 beter past bij zijn rijstijl. Het Duitse team legt op dit moment de laatste hand aan de nieuwe bolide. Deze moet Mercedes in staat stellen om de vijfde wereldtitel op rij te behalen. Bottas kwam relatief laat bij Mercedes in 2017 waardoor hij minder de kans had om zijn stempel te drukken binnen het team. Aan Turun Sanomat laat hij weten dat dit in 2018 anders is. " De auto van vorig jaar was erg snel, maar ik voelde me slechts incidenteel helemaal op mijn gemak. Wat heb ik gezien van de nieuwe auto is dat deze meer op mijn lijf is geschreven."

De rijstijlen van Hamilton en Bottas verschillen sterk van elkaar. De W08 had een lastig te doorgronden karakter en werd binnen Mercedes 'een diva genoemd'. Bottas gelooft dat hij komend seizoen alles in huis heeft om een mooi seizoen door te maken. " Ik geloof dat alles wat ik vorig seizoen heb geleerd me in de toekomst verder helpt."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin