Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas verwacht fellere strijd met Ferrari en Red Bull

Valtteri Bottas denkt dat Mercedes het in 2018 opnieuw minder makkelijk krijgt dan in de jaren ervoor. De Fin verwacht een fellere concurrentiestrijd met Ferrari en Red Bull en heel misschien met McLaren.

In gesprek met Sky Sports F1 geeft Valtteri Bottas aan dat Mercedes zich schrap mag zetten voor een felle strijd Met Ferrari en Red Bull. Hij baseert zijn uitspraken op persoonlijke verwachtingen en niet zozeer op de eerste testresultaten, aangezien deze niet representatief zijn. "Het is nog veel te vroeg om op basis van twee dagen testen conclusies te trekken, maar ik verwacht dat er zeker drie teams heel dichtbij elkaar zullen zitten in de openingsfase van het seizoen", aldus Bottas, doelend op Ferrari en Red Bull.

Op de vraag of hij verwacht dat McLaren daar een gevecht tussen vier teams van kan maken, antwoord de Fin: "We willen natuurlijk niet de fout maken teams op voorhand te onderschatten." "Natuurlijk hebben ze met Fernando Alonso een geweldige coureur en misschien is de auto een stuk beter geworden ten opzichte van die van vorig jaar. Het is nu echter nog veel te vroeg om te zeggen hoe sterk McLaren werkelijk is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi