Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Bottas vreest Red Bull: "Dit wordt een zware opgave"

Valtteri Bottas is na het in gebruik nemen van zijn zesde Mercedes-motor wel even klaar met de gridstraffen die hij krijgt na een wissel. De Mercedes-coureur hoopt dat er geen straffen meer volgen in de laatste races van het seizoen, races die in zijn ogen niet makkelijk zullen worden.

Mercedes USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de Verenigde Staten kreeg Valtteri Bottas alweer zijn zesde verbrandingsmotor en een daarbij horende gridstraf. Dit is veel meer dan teamgenoot en titelkandidaat Lewis Hamilton, waarbij 'slechts' vier keer is gewisseld. Bottas is klaar met de motorwissels en hoopt nu het seizoen uit te kunnen rijden zonder straffen.

"Ik hoop echt dat we er nu klaar mee zijn", zegt een Bottas tegen onder meer RacingNews365 na alweer een weekend met gridstraffen te hebben gehad. "Maar ik denk dat de krachtbronnen die ik nu tot mijn beschikking heb, oké zijn. We hebben geen problemen gezien, dus ik hoop dat ik het seizoen uit kan rijden zonder straffen."

De gridstraffen helpen niet mee in het gevecht tussen Red Bull en Mercedes om de constructeurstitel. "Met een zeer spannende kampioenschapsstrijd kan het je race al verpesten, ook al word je maar vijf plaatsen teruggezet door een straf", beargumenteert Bottas. De Fin kwam in de Verenigde Staten niet verder dan de zesde plaats.

Bottas vreest voor snelle Red Bull

Of hij kan verbeteren in Mexico is nog maar de vraag. Bottas vreest de snelheid van de Oostenrijkse renstal op het circuit dat altijd gunstig was voor de Bulls. "Het wordt een zware opgave, dat is zeker. Ik denk dat Red Bull altijd goed is daar. Bovendien is hun krachtbron goed bestand tegen de hoge ligging van het circuit."

Toch wil de teamgenoot van Hamilton weer belangrijke punten scoren voor het kampioenschap. "Ik verwacht geen makkelijk weekend, maar we gaan er naartoe met als doel meer punten te scoren dan Red Bull", sluit Bottas mee af.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Live De onthulling van de nieuwe F1-bolide van Alfa Romeo