Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas wil dat Mercedes beter luistert: "Maar dat hebben ze goed begrepen"

Valtteri Bottas wist de krantenkoppen te halen met zijn felle, openlijk kritiek op Mercedes tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Hij was niet tevreden met de strategische calls van Mercedes. Is dat nu anders?

Valtteri Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Meer tevreden is niet het goede woord", aldus Valtteri Bottas in gesprek met onder andere RacingNews365. "Ik begrijp bepaalde keuzes nu echter wel beter. Als je in de auto zit, heb je natuurlijk wat minder zicht op hoe de race zich ontvouwt. Het was daarom belangrijk om nog even alles na te lopen, zoals we dat overigens altijd doen."

Het gelijk helemaal bij Mercedes leggen voor wat betreft de strategische calls wil Bottas toch ook niet: "Ik begrijp de situatie beter, maar feit blijft dat mijn banden op dat moment in de race verre van ideaal waren. We kunnen echter niet terug gaan in de tijd en zullen altijd, altijd van dit soort dingen blijven leren."

"Het belangrijkste is dat op het moment dat er bij een coureur of het team teleurstelling heerst er open en eerlijk over gesproken wordt", vervolgt Bottas, die desgevraagd aangeeft wat hij moet doen om Mercedes in de toekomst wel naar hem te laten luisteren.

"Ik denk dat we als coureurs altijd bijleren over zaken als communicatie het geven van feedback en het indienden van verzoeken. En ja, misschien moet ik iets directer zijn. Maar ik denk dat Mercedes goed begrepen heeft dat ze echt wel moeten luisteren."

Ook interessant:

De Red Bull Ring is het circuit waar de coureurs het minst lang over een rondje doen. Met slechts twee linkerbochten is dat misschien ook niet verwonderlijk. Max Verstappen won er al twee keer, in 2018 en 2019. Wat er nodig is voor een goed rondje? Rudy van Buren laat het je zien.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team