Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas zag lastige sprintrace voor Verstappen: "Hij worstelde mij te volgen"

Valtteri Bottas kan een poleposition achter zijn naam schrijven na zijn overwinning in de sprintkwalificatie op Interlagos. De Mercedes-coureur is blij met de strategische keuze van de Duitse renstal, waardoor hij Max Verstappen achter zich kon houden.

Valtteri Bottas vertrok de sprintrace in vanaf P2, won een plek bij de start en gaf deze positie niet meer weg, ondanks pogingen van Max Verstappen. De Nederlander kwam in de buurt, maar van een echte inhaalpoging was geen sprake tijdens de sprintkwalificatie. Volgens Bottas is dit vooral te danken aan het bandenvoordeel bij de Mercedes-coureur. "Vandaag was het allerbelangrijkste voor mij om een goede start te hebben", aldus Bottas vlak na de sprintrace. De Fin startte op de zachte rode banden, terwijl Verstappen en Red Bull voor de mediumband kozen. "Het was een beetje een gok met de softbanden, maar we wisten dat dat een voordeel zou zijn tijdens de start. Dat heeft geholpen."

Verstappen kon lastig volgen

Bij de start van de sprintrace kwam Bottas goed weg. Verstappen kon geen serieuze aanval plegen door het bandenvoordeel van de Mercedes-coureur. "Daarna was het een kwestie van overleven", legt Bottas uit. "Dat was nog best lastig richting het einde, maar Max worstelde om mij te volgen. Vooral in een aantal bochten." Door het winnen van de sprintkwalificatie krijgen Bottas en Mercedes drie WK-punten en start de Fin de Grand Prix van Brazilië vanaf pole. "Ik ben blij dat het helemaal perfect ging", aldus de Fin. Verstappen moest genoegen nemen met de tweede startplaats op zondag, Carlos Sainz en Sergio Perez bezetten de tweede startrij.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi