Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas zet deur naar Mercedes-comeback open

Hij werd dan wel niet veelvuldig genoemd als kanshebber voor het per 2025 vacante Mercedes-zitje van Lewis Hamilton, zelf zou Valtteri Bottas niet op voorhand nee tegen zeggen.

Bottas Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas hielp op maandagavond mee de nieuwe Stake F1 C44 te onthullen. Hij komt ook in 2024 uit voor het team dat uiteindelijk omgedoopt moet worden tot het Audi-fabrieksteam. Daar hoopt hij uiteindelijk onderdeel van uit te mogen maken, maar zou hij wellicht ook een terugkeer bij Mercedes overwegen?

Immers, in 2025 komt het stoeltje van Lewis Hamilton vrij en op zijn social media-kanalen werd al duidelijk dat hij zich op enig moment vorige week ophield in Brackley, daar waar Mercedes gevestigd is. Is één en één twee?

"Het is geen geheim dat ik een dag voor die Ferrari-aankondiging in Brackley was. Ik was echter niet in de Mercedes-fabriek, ik was er voor andere zaken. Ik heb bijvoorbeeld ook nog niet telefonisch met Toto Wolff gesproken", aldus Bottas gesprek met enkele media, waaronder ook RacingNews365.

"Maar zou ik terug willen keren bij Mercedes? Mijn prioriteit ligt duidelijk bij het Audi-project. Dat is mijn doel. Maar mocht dat niks worden, dan is er geen enkel team waar ik niet naar toe zou gaan, laat ik het zo zeggen. Maar ik weet wel waar mijn prioriteiten liggen."

Overigens noemt Bottas de switch van Hamilton van Mercedes naar Ferrari 'cool'. "Het is een geweldige uitdaging en Lewis zal gemotiveerd zijn om Ferrari naar de top te brengen. Het zal ook de nodige transferbewegingen teweeg brengen, wat goed is voor de Formule 1 an sich, maar ook voor de coureurs."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen