Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boullier: 'McLaren moet Red Bull en Renault verslaan in 2018'

Het Formule 1 seizoen 2018 moet het jaar van McLaren worden. Nu het team met Renault-motoren rijdt verwacht het veel betere prestaties. Doelstelling daarbij is om Red Bull en Renault te verslaan.

Technisch directeur Eric Boullier is lovend over het personeel van McLaren. Ondanks de drie dramatische jaren met Honda, is het moraal nog altijd erg goed. " We kunnen niet ontkennen dat het drie moeilijke jaren voor ons waren. Op het circuit was het erg zwaar, daarbuiten waren er meer positieve momenten dan veel mensen denken", laat Boullier aan Racer.com weten. "De kracht van McLaren is om nooit of te geven. Ik ben dan ook zeer onder de indruk en trots dat onze medewerkers, ondanks alle teleurstellingen, nog altijd vol ervoor gaan om het team en de auto te verbeteren. Ze willen zichzelf verbeteren en de topteams bijhalen." " Ze hebben hard gepushed om de nieuwe Formule 1 tegels toe te passen en om ervoor te zorgen dat ons concept een goed prestatieniveau had. Dit hebben ze bereikt en dat is een mooie beloning voor ons als McLaren."

Volgend seizoen rijdt McLaren met exact dezelfde motoren als Red Bull en Renault. Dit moet een flinke stap voorwaarts betekenen, waarbij het chassis de doorslag moet geven. Juist op dat vlak was McLaren de afgelopen jaren sterk. " Met de komst van een nieuwe motorleverancier zijn de verwachtingen hooggespannen. We hebben een goed chassis en het wordt nu belangrijk om te kijken waar we staan. Onze concurrenten worden volgend seizoen Red Bull en Renault. We hebben dezelfde power unit wat betekent dat we hen moeten verslaan. Dat is ons doel." McLaren is al jaren geen topteam meer qua prestaties. De laatste zege dateert alweer uit 2012, maar Boullier maakt zich geen zorgen. " Er ligt geen te grote druk. We racen om te winnen. Als je wint, dan versla je iedereen."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024