Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bourdais brandt tactiek 'onsportief' Red Bull finaal af: "Hoe kan Perez blij zijn met zichzelf?"

Waar veel mensen vol lof waren over het verdedigingswerk van Sergio Perez ten opzichte van Lewis Hamilton, is voormalig Red Bull-protegé Sebastien Bourdais verbolgen over de teamtactieken van Red Bull. Hij verwijt het team van Max Verstappen een totaal gebrek aan sportiviteit.

De manier waarop Sergio Perez tijdens de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi verdedigde ten opzichte van Lewis Hamilton om zo Max Verstappen dichterbij te laten komen, is fel bekritiseerd door een voormalig coureur van de Red Bull-familie. Als F1-journalist Will Buxton Perez op social media roemt, trekt Sebastien Bourdais fel van leer: "Ik dacht dat jij een raceliefhebber was, dit was bullshit. Ik kan niet begrijpen hoe Perez blij met zichzelf kan zijn en hoe mensen het toe kunnen juichen wat hij deed", zo begint hij. "Iemand doelbewust ophouden en elke vuile truc gebruiken om Hamilton in de weg te rijden. Dat getuigt van nul sportiviteit, van het hele team eigenlijk."

'Situatie zoals Hamilton vs. Alonso'

De tweet kon op veel reacties rekenen, waarna ook Bourdais weer in de pen klom: "Ze slachtofferden de race van Perez volledig om hem in die positie te krijgen. Kijk nog eens goed. Hij verliest seconden per ronden om hem op te houden. Hij probeerde er niet enkel voor te blijven, hij probeerde Hamilton zo veel mogelijk af te remmen." Buxton zelf reageert op de comments van Bourdais door de situatie te vergelijken met de GP van Hongarije. Toen was het Fernando Alonso die Hamilton ophield om zo de sensationele overwinning van teamgenoot Esteban Ocon veilig te stellen, acties die hem nota bene de 'FIA Action of the Year Award' opleverde . "Dit was misschien een iets extremer voorbeeld, maar een tactiek dat elk team zo vaak hanteert. Meestal werkt het echter niet zo goed, omdat dat snellere auto voorbij vliegt. Dit is het eerlijke spel en dat weet je."

1470571308048171015

I thought you loved racing, that was BS. I can't begin to understand how Perez can be happy with himself and how people applaud him for what he did. Purposely slowing down and using every dirty trick to impede Hamilton. Zero sportsmanship, from the whole team really. — Sébastien Bourdais (@BourdaisOnTrack) December 14, 2021

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'