Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boze Alonso sloeg gat in muur na crash GP Singapore

De frustraties liepen hoog op bij Fernando Alonso tijdens de GP van Singapore. De McLaren coureur was het vierde slachtoffer van de startcrash. In de eerste bocht zeilde Raikkonen in de flank van Verstappen en Alonso.

De Spanjaard was zeer goed op dreef in Singapore en de natte omstandigheden waren nog meer in zijn voordeel. Alonso had een fantastische start en reed achter Hamilton en Ricciardo. Een mooi resultaat werd hem in een klap door de neus geboord. De muur van zijn privévertrek bij McLaren moest het naderhand ontgelden. Alonso sloeg uit pure frustratie een groot gat in de muur. " Ja, dat gat zit er nog altijd ", liet hij in Maleisië weten. " Het was gewoon frustratie, want toen ik de herhaling keek en ik zag Vettel spinnen in Bocht 3, toen zag ik dat we net achter Lewis Hamilton reden. We hadden de juiste banden onder onze auto en ik zou zeker een poging gewaagd hebben om hem in te halen." " Misschien dat we tijdens de race een of twee plaatsen zouden verliezen, maar zeker niet meer omdat inhalen op een stratencircuit nagenoeg onmogelijk is." " We konden op het podium finishen en dat zou een van de grootste prestaties uit mijn carrière zijn. Helaas liepen we het mis."

" Het was een zeer frustrerend moment. Op sommige circuits zijn we gewoon te langzaam zoals op Spa en Monza. Dan wacht je op kansen zoals Singapore. De regen was in ons voordeel en we lagen tweede of derde in de eerste bocht. Een podium was een zekerheid voor mij en dat zou mijn beste prestatie van de afgelopen tien jaar zijn geweest." " We hebben dat helaas gemist, maar ik blijf positief. Alles in het leven gebeurt met een reden. Ik geloof echt dat dingen in een kampioenschap of in leven gebeuren met een reden, en dat die reden is dat er betere tijden aankomen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden