Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Boze inwoners Miami demonstreren tegen komst Formule 1

Wat jaarlijks één van de grootste sportfestijnen ter wereld is, werd gisteren tevens het decor voor demonstraties tegen de komst van de Formule 1. Rond het Hard Rock Stadium werd tijdens de Super Bowl gedemonstreerd tegen de komst van de Formule 1.

De voorgenomen Grand Prix van Miami heeft eigenlijk nog geen moment de wind in de rug gehad. De plannen voor een stratenrace in de grootste metropool van Florida stuiten voortdurend op weerstand. De race die ooit in het havengebied van Miami verreden moest worden, werd al verhuisd naar het gebied rond het NFL-stadion van de Miami Dolphins, maar ook daar ziet men de Formule 1 liever gaan dan komen.

Tijdens de Super Bowl van afgelopen weekend werd er volop gedemonstreerd tegen de komst van de koningsklasse van de autosport. Leuzen als 'say no to Formula 1' werden op borden geschreven in een poging de race te dwarsbomen.

De Grand Prix van Miami staat op zijn vroegst in 2021 op de kalender. De organisatie wil zich schikken naar de wensen van de lokale bevolking, door bijvoorbeeld de grote doorgaande wegen te mijden bij de opbouw van het circuit en door de vrije trainingen uit te stellen tot na schooluren. Het doorgaan van de Grand Prix is nog altijd niet officieel en het zou niet voor het eerst zijn dat de locals met succes een stokje steken voor de Grand Prix.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië