Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Boze Russell sprak met FIA: "Achtste titel werd Hamilton afgepakt"

George Russell moest met leden ogen aanzien hoe Lewis Hamilton naast de achtste titel greep. Hij snapt niet hoe het kon gebeuren en moedigt de recente veranderingen, aangekondigd door de FIA, dan ook absoluut aan.

George Russell, de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton, was furieus toen de achtste wereldtitel van zijn landgenoot werd 'afgepakt'. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt hij terug en geeft hij zijn oordeel over de veranderingen die de FIA recent aankondigde. Hij wordt gevraagd of Hamilton excuses verdient van de FIA, maar Russell durft dat niet hardop uit te spreken, zo blijkt als hij twijfelend antwoord geeft. "In een sport staat er altijd enorm veel druk op elk individu. Of dat nou de scheidsrechter is of de coach, manager of engineers." "We zijn het er allemaal over eens dat hetgeen er in Abu Dhabi is gebeurd niet correct was. De veranderingen die er nu komen zijn gemaakt vanwege de uitkomst van die race. Het is echter een vraag die Lewis beter kan beantwoorden." "Hij erkent denk ik ook... ja ik heb niet veel anders te zeggen... Fouten worden gemaakt als we ons in het heetst van de strijd bevinden en de emoties hoog oplopen. Ik duim ervoor dat deze fouten niet meer zullen worden gemaakt nu de FIA het een en ander heeft veranderd."

Hamiltons titel werd hem afgepakt

Alhoewel Russell, voorzitter van de coureursvakbond der Formule 1-coureurs, vindt dat zijn teamgenoot vorig jaar zwaar werd benadeeld door de FIA. De manier waarop we in Abu Dhabi met de regels werd omgesprongen, is volgens hem totaal fout. "Ik voel wel echt met Lewis mee, want hoe hij aan het einde van het seizoen wist terug te slaan... Hij had die race compleet onder controle en hoefde alleen nog maar naar de finish te racen. Dan was hij een achtvoudig kampioen geweest, maar dat is hem compleet afgepakt."

Russell in contact met FIA

Als voorzitter van de coureursvakbond sprak Russell al snel na de race op het Yas Marina Circuit met afgevaardigden van de FIA over eventuele veranderingen. Volgens de Brit wilde de mondiale autosportbond meteen doorpakken en veranderingen doorvoeren. "Als coureursvakbond hebben we met de FIA gesproken. Ze waren enorm proactief, meteen na de race in Abu Dhabi. Ze wilden betere oplossingen vinden." "De VAR-oplossing is geweldig en het is heel logisch dat de wedstrijdleiding meer ondersteuning krijgt, met meer mensen die live analyseren en input geven, zodat er sneller kan worden besloten. De manier waarop coureurs proberen te profiteren van de regels is logisch, maar tegelijkertijd moet de FIA daar meer aan doen." "Elk team en elke coureur zal nou eenmaal op zoek gaan naar een manier om het voordeel te krijgen. Het zal wat tijd kosten om alle regels te verfijnen, maar het is zeker een stap in de goede richting. Het is echter nooit genoeg en er zal altijd meer nodig zijn, maar de VAR zal daar in ieder geval zeker aan bijdragen", zo sluit de kersverse Mercedes-coureur af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"